Πενηντα αιτησεις για το Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας

Πενήντα αιτήσεις από υποψήφιους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είχαν κατατεθεί μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας εγγραφών την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου. Σήμερα το Σχολείο θα ανοίξει για τη διαδικασία των συνεντεύξεων, ώστε να γίνει και η συγκρότηση των τριών συνολικά τμημάτων που θα λειτουργήσουν εφέτος στο νομό Ροδόπης, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της στελέχωσης σε διδακτικό προσωπικό.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, κ. Παπαδημητρίου, σημειώνει ότι οι υποψήφιοι καλύπτουν ένα φάσμα ηλικιών από 18 έως και πάνω από 40 ετών. «Από σήμερα και για τρεις ημέρες ξεκινά η διαδικασία των συνεντεύξεων για να γίνει και η τελική επιλογή, διότι το Σχολείο θα πάρει έναν συγκεκριμένο αριθμό, που πλησιάζει τον αριθμό των αιτήσεων. Οι υποψήφιοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί τηλεφωνικώς και ξεκινώντας από σήμερα Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα γνωρίζει ο καθένας πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί.

Οι προσλήψεις σε προσωπικό δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά θεωρώ ότι την επόμενη Τετάρτη θα αρχίσει η λειτουργία του Σχολείου με το υπάρχον προσωπικό, προσωρινά στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, αφού εντός της εβδομάδος αναμένεται και ο εξοπλισμός του Σχολείου.
Υπάρχει ήδη το αποσπασμένο προσωπικό καθώς και το προσωπικό που έχει επιλεγεί, περιμένουμε την υπογραφή της απόφασης του υπουργού Παιδείας, ενώ για τις ειδικότητες που δεν θα καλυφθούν και για τη θέση του Μαθηματικού, θα αναζητηθούν ωρομίσθιοι. Επίσης αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον Ψυχολόγο και τον Σύμβουλο επαγγελματικής σταδιοδρομίας, οι οποίοι ήδη έχουν επιλεγεί».

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε όλους όσους έχουν εγκαταλείψει την υποχρεωτική εκπαίδευση και είναι γεννημένοι πριν το 1985 με μόνη υποχρέωση να έχουν απολυτήριο Δημοτικού σχολείου. Μετά την αποφοίτησή τους αποκτούν δικαίωμα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, δίνοντάς τους παράλληλα ευκαιρία για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Έφη Μωραΐτου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.