Παταει «γκαζι» η Περιφερεια για το κονδυλια του ΤΑP

Τα κονδύλια κοινωνικής ευθύνης πρέπει να απορροφηθούν μέχρι το 2019 - Συνάντηση Χρ. Μέτιου με τους Δημάρχους των περιοχών που περνά ο TAP

Να επιταχύνουν τη συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας ώστε να απορροφηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που θα διαθέσει η κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αγωγό TAP επιθυμεί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος συγκάλεσε την Παρασκευή σε σύσκεψη τους Δημάρχους των δήμων της Περιφέρειας από όπου θα διέρχεται ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου. 

Μάλιστα όπως ανέφερε, η συνεργασία θα συνεχιστεί τόσο με την κοινοπραξία όσο και με τους Δημάρχους αλλά και τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους οποίους θα συγκαλέσει σε σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα.
 
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ισμέτ Καδή, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσελης και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου Νέστου κ. Νίκος Βαλσαμίδης.
 
Ο κ. Μέτιος είχε την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης σε συνέχεια της σύσκεψης που συμμετείχε ο ίδιος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή επίσης των Περιφερειαρχών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με τον προγραμματισμό των έργων κοινωνικής ευθύνης που θα υλοποιήσει η εταιρεία στις περιοχές διέλευσης του αγωγού.
 
Στη σύσκεψη με τους Δημάρχους συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού των ενεργειών ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους Δήμους, δεδομένου ότι τα προβλεπόμενα κονδύλια πρέπει να απορροφηθούν και τα έργα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να ολοκληρωθούν μέσα στο διάστημα των τριών ετών που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει η κατασκευή του αγωγού.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι προτάσεις που θα κατατεθούν δεν περιέχουν μόνο έργα, αλλά και παροχή εξοπλισμού στους τομείς της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Πολιτικής Προστασίας και του Πολιτισμού, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί  στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας.
 
Το επόμενο διάστημα δε, αναμένεται πως στελέχη της κοινοπραξίας θα επισκεφτούν την περιφέρειά μας για να ενημερωθούν από κοντά για το θέμα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.