Πασχαλης Δραγανιδης: «Η δυναμικοτητα των αντιπαλων καθιστα ακομα μεγαλυτερη την επιτυχια της Δοξας Νεου Σιδηροχωριου»

«Είμαι σίγουρος πως οι άνθρωποι της Δόξας θα κάνουν σωστό σχεδιασμό στην Γ΄ Εθνική»

«Αν οι ποδοσφαιριστές αγαπήσουν το άθλημα αυτό καθ’ αυτό, το ποδόσφαιρο της περιοχής θα μπορέσει να “ανθίσει”»

 
Ο Πασχάλης Δραγανίδης αποτελεί έναν εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών στη Ροδόπη και μία από τις πιο σεβαστές φυσιογνωμίες των γηπέδων. Άλλωστε όπου και αν πάει έχει καταφέρει να δημιουργήσει ισχυρές φιλίες ενώ παράλληλα όλοι οι αντίπαλοι τον σέβονται. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις συχνότητες του Ραδιοφώνου του Παρατηρητή και στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» παρουσιάστηκε προσγειωμένος και ρεαλιστής ενόψει της επόμενης ημέρας.
 
Με αφορμή λοιπόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ο Πασχάλης Δραγανίδης μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» για την σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και γενικότερα για την επόμενη ημέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
 
Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…
 

«Ο κορωνοϊός στέρησε από το φίλαθλο κοινό της Ροδόπης ομηρικές μονομαχίες»

 
ΠτΘ: Ποια είναι τα συναισθήματα σου από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την φανέλα της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου;
Π.Δ.: Σίγουρα ο τίτλος ήρθε λίγο άδοξα. Όλοι θα θέλαμε να δούμε μεγάλες αναμετρήσεις καθώς οι ομάδες ήταν σχεδόν ισοδύναμες και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Σίγουρα αν δεν υπήρχε η πανδημία θα βλέπαμε ομηρικές μάχες. Από εκεί και πέρα, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση της διακοπής και ο τίτλος ήρθε σε εμάς, σίγουρα το πρώτο συναίσθημα ήταν η χαρά για τους κόπους όλης της χρονιάς. Ήταν τιμητικός ο τίτλος με δεδομένο τη δυναμικότητα των αντιπάλων. Σίγουρα οι υπόλοιπες ομάδες νιώθουν την αδικία από αυτήν την απόφαση, όπως και εμείς θα νιώθαμε σε αντίστοιχη περίπτωση. Η Γρατινή σίγουρα νιώθει λίγο παραπάνω άτυχη, γιατί έχασε την πρωτιά στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και στην πρώτη αγωνιστική των Play Off είχε ρεπό.
 
ΠτΘ: Πώς ήταν η σεζόν φέτος με τη φανέλα της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου;
Π.Δ.: Παρότι ήμουν νέο μέλος στην ομάδα, γνώριζα τα παιδιά από τις προηγούμενες σεζόν. Με έκαναν να αισθανθώ όμορφα και ο Σπύρος Κουτσογιάννης άφησε την σφραγίδα στην ομάδα. Έτσι ο κόσμος είδε στρωτό ποδόσφαιρο με ωραίους αυτοματισμούς. Ήταν μία πολύ ωραία χρονιά, μία ομάδα-παρέα και μας έδωσε τον τίτλο, ακόμα και πιο πρόωρα από ό,τι υπολογίζαμε.
 

«Οι άνθρωποι στο Νέο Σιδηροχώρι βρίσκονται πολλά χρόνια στο πλευρό της ομάδας και θα κάνουν σωστό προγραμματισμό ενόψει Γ΄ Εθνικής»

 
ΠτΘ: Πέρυσι ήσουν σε μία ομάδα, που κατέκτησε το νταμπλ αλλά δεν αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική. Σε άφησε πίκρα αυτή η εξέλιξη;
Π.Δ.: Αυτό που έγινε στον Ίασμο δεν τιμά κανέναν. Σίγουρα πάντως αυτό δεν θα γίνει στο Νέο Σιδηροχώρι καθώς οι άνθρωποι είναι δεκαετίες στην ομάδα και ο προγραμματισμός πιστεύω πως θα είναι σωστός για να δημιουργηθεί ένα πολύ καλό σύνολο στην Γ΄ Εθνική. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε αλλά δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Είμαι σίγουρος πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα μιλήσουν με όλους μας.
 

«Πρέπει να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητες μας από τις ομάδες και να κάνουμε τον κόσμο να αγαπήσει ξανά το ποδόσφαιρο»

 
ΠτΘ: Έχοντας φτάσει να βρίσκεσαι στην Superleague με τον Πανθρακικό το 2009 και σε πολλές ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες, τι είναι αυτό που μπορεί να φέρει την χαμένη αίγλη στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης;
Π.Δ.: Όσο περνάνε τα χρόνια και δεν έχουμε τα φυτώρια παιχτών, όπως οι ακαδημίες έχουν φθίνουσα πορεία από άποψη συμμετοχής. Ίσως και εμείς ως ποδοσφαιριστές στο τοπικό ποδόσφαιρο δεν έχουμε κάνει τον κόσμο να αγαπήσει το ποδόσφαιρο. Παλιότερα υπήρχε αυτό, πλέον βλέπω πως δεν υπάρχει. Με αφορμή την κρίση αυτή θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική. Εμείς ως ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές πρέπει να αναθεωρήσουμε το τι επιδιώκουμε από κάθε ομάδα και τι επιζητούμε από το ποδόσφαιρο. Ίσως είναι ευκαιρία να επιζητήσουμε το άθλημα αυτό καθ΄ αυτό και να παραμερίσουμε τις υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις. Αν αγαπήσουμε ξανά το παιχνίδι, ο κόσμος θα αγαπήσει περισσότερο το άθλημα και ίσως οι κερκίδες γεμίσουν και «ανθίσει» το άθλημα. Πρέπει να παραμερίσουμε το εφήμερο και να έχουμε ως κριτήριο τις παροχές που προσφέρει μία ομάδα, όπως η ιατρική περίθαλψη. Ίσως με αυτήν την κατεύθυνση δούμε μία καλύτερη ημέρα στο άθλημα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.