Παρουσιαστηκε το ψηφοδελτιο του ΚΚΕ στο Νομο Ροδοπης

Παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της πόλης μας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Ροδόπης το οποίο στελεχώνουν η Κακουλιδου Σοφία, ετών 52 Γεωλόγος, αυτοαπασχολούμενη, γραμματέας του συλλόγου γυναικών Ροδόπης, μέλος του εθνικού συμβούλιου της ΕΕΔΥΕ 2000-05, η Λίτσα Μπρούσα, ετών 48 εργάτρια, μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Κομοτηνής, μέλος της διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου της Φανκο από το 1989 συνεχεία από τα όποια τα 6 διατέλεσε πρόεδρος, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τη Ν.Α στο 2002 και 2006, ο Παναγιώτης Σπορίκης, ετών 51 οδοντίατρος, Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ιάσμου, Πρόεδρος της Ε.Ε του οδοντιατρικού συλλόγου Ροδόπης, μέλος της διοίκησης του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου, διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ιάσμου την περίοδο 1998-2002, καθώς και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη Ν.Α. στο 2002 και 2006. Υποψήφιος επίσης είναι ο Φαϊκ Φαϊκ, ετών 55 συνταξιούχος έμπορος, ο οποίος διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της περίοδο 90-94, μέλος του Δ.Σ. του επαγγελματοβιοτεχνικου Επιμελητήριου της περίοδο 87-92, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το 1994 και υποψήφιος νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης 1986, 1994, 1998, 2002, 2006. Τέλος ο Νίκος Φακιρίδης 61 ετών, παιδίατρος, ο οποίος είναι μέλος του προεδρείου της επιτροπής ειρήνης της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος για μια 15ετία, υποψήφιος βουλευτής από το 1985, υποψήφιος βουλευτής από το 1999, υποψήφιος νομάρχης με τη Ν.Α στο 2006, υποψήφιος δήμαρχος το 1986 και 1994 με τη «Δημοτική Αλλαγή» και ρόεδρος δημοτικού συμβούλιου του δήμου Κομοτηνής την περίοδο 1990-94.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΚΕ Νομού Ροδόπης κ. Νίκος Βαριεμίδης τόνισε ότι με τη συνέντευξή τους απευθύνονται σε όλους τους εργάτες, υπαλλήλους, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες σε όλα τα λαϊκά στρώματα ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία και γλώσσα, τονίζοντας ότι εν όψει των εκλογών θέλουν να επαναλάβουν «αυτό που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού το αντιλαμβάνεται, ότι δηλαδή την επομένη των εκλογών έρχεται κύμα νέων αντιλαϊκών μέτρων είτε είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία είτε είναι το ΠΑΣΟΚ και αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από τις διακηρύξεις του Καραμανλή και του Παπανδρέου στη ΔΕΘ», ενώ κάλεσε τους έλληνες πολίτες να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ. «Σε αυτή την εκλογική μάχη καλούμε το λαό να κάνει ένα βήμα να καταψηφίσει την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να μην υποκύψουν στην ιδεολογική τρομοκρατία της ακυβερνησίας Κυβέρνηση θα κάνει η πλουτοκρατία έτσι ή αλλιώς. Το κόμμα μας έχει πλαίσιο πάλης για τα καθημερινά προβλήματα γιατί έχει ριζικά διαφορετική πολιτική πρόταση εξουσία που συμφέρει την εργατική τάξη τους αγρότες, τους απασχολούμενους. Βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων για την ικανοποίηση των εργαζομένων.

Όπως είπε τα δύο μεγάλα κόμματα χρησιμοποιούν τέσσερις μεγάλες απάτες σε βάρος του λαού, ενώ τόνισε ότι όσο πιο αδύνατα είναι τα δύο μεγάλα κόμματα τόσο δυσκολότερα θα εφαρμόσουν αντιλαϊκή πολιτική.

«Η ΝΔ θέλει να ξαναγίνει κυβέρνηση, για να συνεχίσει το έργο της! Το είδες! Λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες. Υπάρχουν, αλλά ο πλούτος που παράγεις πηγαίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Έσκασαν από τα κέρδη, προκάλεσαν την κρίση.

Το ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια πολιτική.

Σε εξαπάτησε πολλές φορές, θα σε διαψεύσει και τώρα. Μην ελπίζεις από τις φανφάρες για πράσινη ανάπτυξη και διαφάνεια. Λιτότητα και ανεργία, κτύπημα των δικαιωμάτων σου είχες όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, τα ίδια και χειρότερα θα έχεις αν ξαναγίνει κυβέρνηση.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα της ΕΕ, της πλουτοκρατίας, που επιτίθεται κατά των λαών με όλα της τα κόμματα, συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά. Σε καλούν να πληρώσεις πάλι εσύ την καπιταλιστική κρίση».


Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ο.Μ.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

στους νομούς Καβάλας,

Δράμας, Ξάνθης και Έβρου

Στο νομό Καβάλας στο ψηφοδέλτιο μετέχουν η νηπιαγωγός Ελπίδα Αποστολίδου, ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Βελισσάρης, η ιδιωτική υπάλληλος Αναστασία Καραγιώργη, ο μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος Βασίλης Λιόγκας, ο καθηγητής Χρήστος Ποτόλιας και ο επαγγελματίας από τη Θάσο, Νίκος Χρυσάφης.

Στο νομό Δράμας, υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι ο επαγγελματίας Γιάννης Λιόντας, ο γεωπόνος Γιώργος Μήτρου, ο επαγγελματίας Δημήτρης Μπιμπίκης, ο αγρότης Γιάννης Στεφανίδης και η ιδιωτική υπάλληλος Αναστασία Στεφανίδου.

Στο ψηφοδέλτιο του Κ. Κ. Ε στο νομό Έβρου, περιλαμβάνονται οι Ανέστης Βλισίδης, Σταμάτης Γκατζίδης, Νίκη Δραμανίδου, Χρήστος Κοντογιαννίδης, Γιάννης Μαργαριτίδης και Φανή Τρέλλη.

Τέλος στο νομό Ξάνθης υποψήφιοι θα είναι ο Κωνσταντίνος Βογιατζής, ο Χασάν Εφέντη, η Παρασκευή Μαχαιρίδου- Νεοφυτίδου, ο Γεώργιος Πυργέλης και ο Δημήτρης Φωτιάδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.