Παρουσιαστηκε το πρωτο «γαλαζιο» πολιτικο ημερολογιο του Κων/νου Τσαρδακλη

Καταγράφει τους σταθμούς πορείας της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ στον χρόνο - Με ομιλητές τους κ.κ. Σωτήρη Φωτέα και Γιάννη Βεζυργιαννίδη και πολλαπλά μηνύματα για τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική

Το πρώτο «γαλάζιο» πολιτικό ημερολόγιο που φέρει την υπογραφή του Κομοτηναίου γεωπόνου Κωνσταντίνου Τσαρδακλή παρουσιάστηκε την Κυριακή, 17 Μαρτίου στην Κομοτηνή και, συγκεκριμένα, στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσία τοπικών στελεχών της ΝΔ, αλλά κυρίως φίλων και συγγενών του επιμελητή της έκδοσης, καθώς και ανθρώπων με αγάπη για την πολιτική και δη την ιστορία αυτής, ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης και ιδεολογίας.
 

Το πρώτο πολιτικό ημερολόγιο «Νέα Δημοκρατία: Σταθμοί από την πορεία της στον χρόνο- Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, η νεολαία των ιδεών και των πράξεων»» κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες του 2018, με στόχο πέραν της πρακτικής του χρήσης ως ημερολογίου, να αποτελέσει ένα απαραίτητο συγγραφικό απόκτημα στις βιβλιοθήκες κάθε πολιτικοποιημένου και ενδιαφερομένου για την πολιτική πολίτη, και δη όσων συγκαταλέγουν εαυτόν στην κεντροδεξιά παράταξη.
 
Άλλωστε όπως ανέφερε και ο Κωνσταντίνος Τσαρδακλής παίρνοντας τον λόγο στην παρουσίαση, η ιδέα γεννήθηκε όταν κατά τη διάρκεια μίας διαδικτυακής του «αναζήτησης» συνάντησε το μότο που έλεγε πως «αν δεν υπάρχει ένα βιβλίο που θες να διαβάσεις, τότε γράψ’ το».
 

Αποποιούμενος την ιδιότητα του συγγραφέα, καθώς, όπως επεσήμανε, απλώς συγκέντρωσε και επιμελήθηκε ιστορικά γεγονότα σχετικά με την παράταξη της ΝΔ, ο ίδιος ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχαριστώντας το σύνολο των συντελεστών της εκδοτικής αυτής προσπάθειας, το σύνολο των παρευρισκομένων καθώς και όσους αποτέλεσαν το πάνελ της παρουσίασης, ήτοι τον κ. Σωτήρη Φωτέα, δικηγόρο και γιο του πρώην νομάρχη Ροδόπης Παναγιώτη Φωτέα και της Ιασμιώτισσας κ. Ελένης Τέφου-Φωτέα, καθώς και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Ιωάννη Βεζυργιαννίδη.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, η κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, μέλος της πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο κ. Αντώνης Γραβάνης, υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ως πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, καθώς και οι κ.κ. Ντίνος Μορφακίδης και Κώστας Ναλμπάντης, πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ Ροδόπης, ενώ ανεγνώσθη χαιρετισμός του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ  κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
 
Ιδιαίτερης μνείας οι τοποθετήσεις της κ. Γιαμουστάρη, η οποία συγκίνησε ιδιαίτερα απευθυνόμενη στον επιμελητή της έκδοσης πρωτίστως με την ιδιότητα της δασκάλας του, αλλά και του κ. Στυλιανίδη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «δικαίωση για μία πολιτική γενιά είναι όταν η επόμενη πολιτική γενιά την ξεπερνά σε ποιότητα, όπως μπορούμε να το διαπιστώσουμε σήμερα». «Αν όλη η παράταξη σεβόταν την ιστορία, τιμούσε τους ανθρώπους που προσέφεραν στο παρελθόν και διαμόρφωνε το πλαίσιο συζήτησης για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, τότε η Ελλάδα δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση που είναι σήμερα αλλά πολύ καλύτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος δηλώνοντας σίγουρος για τη συνέχεια της παράδοσης της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης στα χέρια πλέον του Κωνσταντίνου Τσαρδακλή, ως προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης, και των υπολοίπων μελών της, νεότερων στελεχών της οργάνωσης. 

Σωτήρης Φωτέας «Τα ημερολόγια θησαυροί του παρελθόντος και χρήσιμοι οδηγοί για το μέλλον» 

Ιδιαίτερης μνείας και η εισήγηση του κ. Φωτέα, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα ─ως έναν μεγάλο σταθμό της επόμενης εμπλουτισμένης έκδοσης─ στην 26η Μαΐου του 2019 ως ημερομηνία νίκης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, τη μοναδική εγγύηση για τη σταθερή πορεία μιας Ευρώπης σε μία οικουμένη που σήμερα κλυδωνίζεται από ανισότητες και άχρωμες πολιτικές. «Τα ημερολόγια είναι εργαλεία οργάνωσης και υπόμνησης του χρόνου, που πέρασε, και του χρόνου που απομένει μπροστά μας για αξιοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για γεγονότα που καταγράφονται και λειτουργούν ως « θησαυροί του παρελθόντος και χρήσιμοι οδηγοί για το μέλλον».  Γεγονότα που καταγράφονται στο εν λόγω πολιτικό ημερολόγιο,  το οποίο όπως εξήγησε «μας θυμίζει τις  μεγάλες ιστορικές στιγμές της παράταξης που θα πρέπει να λειτουργήσουν ως γνώμονας για νέες μεγάλες εθνικές και στρατηγικές επιλογές». 

Γιάννης Βεζυργιαννίδης «Το “Ημερολόγιο” υποδεικνύει τον δρόμο της ανιδιοτέλειας και της αγάπης, για τις ιδέες και τον τόπο, στους ανθρώπους που θα ασχοληθούν με την πολιτική» 

Στην ιστορία της ΝΔ, όπως αυτή καταγράφεται στο ημερολόγιο στάθηκε με την σειρά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Βεζυργιαννίδης επισημαίνοντας την αξία της έκδοσης, ενώ επεσήμανε πως «με το Ημερολόγιο αυτό ο Κώστας δείχνει έναν δρόμο για τους ανθρώπους που πρέπει να ασχοληθούν με την πολιτική. Τον δρόμο της ανιδιοτέλειας και της αγάπης για τις ιδέες και τον τόπο». 

Κωνσταντίνος Τσαρδακλής «Το Ημερολόγιο αφιερώνεται στον ανώνυμο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ & ΟΝΝΕΔΙΤΗ που κρατούν ψηλά τη σημαία της παράταξης εδώ και 45 χρόνια» 

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Τσαρδακλής επεσήμανε πως η ιστορία της ΝΔ είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε μία έκδοση 365 σελίδων, για να γνωστοποιήσει πως η υπάρχουσα έχει ήδη εμπλουτιστεί με γεγονότα τα οποία θα εμπεριέχονται στις ενδεχόμενες επόμενες αντίστοιχες εκδόσεις. Ο ίδιος αφιέρωσε το Ημερολόγιο αυτό στην οικογένειά του και τους φίλους του, που στάθηκαν αρωγοί στην προετοιμασία του, αλλά και, όπως σημείωσε, «στον ανώνυμο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ & ΟΝΝΕΔΙΤΗ που κρατούν ψηλά τη σημαία της παράταξης εδώ και 45 χρόνια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.