Παρουσιαστηκε το προγραμμα μη επιστρεπτεας ενισχυσης της ΠΑΜΘ

Όσα είπε για το πρόγραμμα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

90 εκ ευρώ για επιχειρήσεις από 1 έως 49 άτομα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ σήμερα το μεσημέρι από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Το πρόγραμμα που σχεδίασε η Περιφέρεια είναι ειδικά προσαρμοσμένο για τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ, όπως ενημέρωσε ο κ. Μέτιος. Το ποσό που θα δοθεί μπορεί να φτάσει τα 90 εκ. ευρώ για επιχειρήσεις από 1 έως 49 άτομα. Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, διαβεβαίωσε επίσης ο Περιφερειάρχης.

Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι να έχουν διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων από την αρχή της πανδημίας και να είναι φορολογικά ενήμεροι οι επιχειρηματίες.

Αναλυτικά τα ποσά της ενίσχυσης:

0–1 εργαζόμενοι: 2.000 ευρώ.
2–5 εργαζόμενοι: 3.500 ευρώ.
6–15 εργαζόμενοι: 6.500 ευρώ.
16–20 εργαζόμενο: 10.000 ευρώ.
21–49 εργαζόμενοι: 15.000 ευρώ.

Οι δυο βασικοί στόχοι του προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Μέτιο είναι πρώτον να καλυφτεί μέρος των οικονομικών ζημιών λόγω του κορωνοϊού και δεύτερον η στήριξη της απασχόλησης. Ακόμη ο κ. Μέτιος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης διαφέρει από αντίστοιχα προγράμματα Περιφερειών στη χώρα, παρέχοντας «ένεση» στις πληττόμενες επιχειρήσεις, γρήγορα με λιγότερα γραφειοκρατικά προβλήματα. Σημαντικό είναι επίσης ότι δεν αποκλείονται οι αυτοαπασχολούμενοι.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του προγράμματος από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.