Παρουσιαστηκε στο κοινο της Κομοτηνης η προσφορα του Στεφανου Καραθεοδωρη στον ελληνισμο

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο ίδρυμα Παπανικολάου για να παρακολουθήσει την ομιλία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια Θράκης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαΐου αφιέρωμα στον  Στέφανο Καραθεοδωρή με θέμα «ο ιατρός Στέφανος Καραθεοδωρή, ομολογητής της Ρωμιοσύνης».
 
Ο ομιλητής της διάλεξης Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση και αντ’ αυτού μίλησε η σύζυγος του κ. Βαρβάρα Καλογεροπούλου-Μεταλληνού, καθηγήτρια και Διευθύντρια στο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού ενώ τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με την «Αγκαλιά», έναν Σύλλογο που βοηθά την μητέρα και την οικογένεια να κρατήσει το παιδί και να το κρατήσει κοντά.
 
Η κ. Καλογεροπούλου-Μεταλληνού παρουσίασε τη διάλεξη του συζύγου και την έρευνα που έχει κάνει για τον Στέφανο Καραθεοδωρή, λέγοντας πως πρόκειται για μία προσωπικότητα από την περιοχή που συγκαταλέγεται σε εκείνους τους εξαιρετικούς Έλληνες, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον ελληνισμό. «Ο Ιατρός Στέφανος Καραθεοδωρή, ομολογητής της Ρωμιοσύνης, έχει διατελέσει και προσφέρει σαν γιατρός, φιλόσοφος, μεγάλος Επιστήμονας και διακεκριμένος γιατρός» επισήμανε η κ. Καλογεροπούλου-Μεταλληνού μεταφέροντας στο κοινό όλα όσα έχει συλλέξει και έχει γράψει ο Πρωτοπρεσβύτερος από την πνευματική και υλική συλλογή του. «Βρεθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που πραγματικά χάρισε σε πάρα πολλούς ανθρώπους την υγεία, τη βοήθεια και ανέδειξε το ελληνικό στοιχείο» ανέφερε η κ. Καλογεροπούλου-Μεταλληνού τονίζοντας πως μέσα από την προσωπικότητα του Στέφανου Καραθεοδωρή αναδεικνύεται η  θέρμη και η δοτικότητα που έχουμε σαν λαός όλοι οι Έλληνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.