Παρουσιαστηκε η νεα ηλεκτρονικη πλατφορμα χρηματοδοτησης συλλογων του Δημου Κομοτηνης

Στόχος η καλύτερη και ομαδοποιημένη προβολή των εκδηλώσεων αλλά και η πλήρης διαφάνεια των χρηματοδοτήσεων

Μέσα από την πλατφόρμα θα δημιουργηθεί πολιτιστικό και αθλητικό απόθεμα και θα πραγματοποιηθεί ομαδική προβολή των δράσεων του Δήμου Κομοτηνής

Σε μία νέα ψηφιακή εποχή μπήκε ο Δήμος Κομοτηνής και μαζί με αυτόν οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, καθώς πλέον τα αιτήματα για τις χρηματοδοτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της νέας πλατφόρμας. Για τον λόγο αυτόν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σεμινάριο για την εκπαίδευση των μελών των πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών συλλόγων του Δήμου Κομοτηνής στη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής των συλλόγων και των δράσεων τους, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία «Κ.Καραθεοδωρή».

«Στόχος της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι να υπάρχει διαφάνεια για το πού πηγαίνουν τα χρήματα και η καταγραφή αλλά και πιο οργανωμένη προβολή των δράσεων που κάνει κάθε σύλλογος» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος Λάπατας, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Κ. Καραθεοδωρή» του Δήμου Κομοτηνής. «Κάθε σύλλογος για να διεκδικήσει ξανά χρηματοδότηση από το Δήμο Κομοτηνής οφείλει να ανεβάζει υλικό από τη δράση του για να το βλέπουν οι δημότες και να γνωρίζουν πού πάνε τα χρήματα ειδάλλως δεν θα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί εκ νέου στο μέλλον» αποκάλυψε ο κ. Λάπατας καλώντας όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων να αξιοποιήσουν το νέο εργαλείο με στόχο ένα όμορφο αποτέλεσμα για τον Δήμο Κομοτηνής. 

Από πλευράς του ο Αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής και Αντιπρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Κίμωνας Λεχούδης στάθηκε στη σημασία που έχει για την εύρυθμη λειτουργία των συλλόγων η εναρμόνιση με τις νέες απαιτήσεις του Δήμου Κομοτηνής. «Πρόκειται για μία καινούργια πλατφόρμα με στόχο τη δημιουργία πολιτιστικού και αθλητικού αποθέματος» επισήμανε αρχικά ο κ. Λεχούδης υπογραμμίζοντας πως στο παρελθόν χανόταν το υλικό από τις δράσεις των Συλλόγων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει δυναμική προβολή των δράσεων και από πλευράς Δήμου. «Είναι ευκαιρία για τους 180 περίπου συλλόγους του Δήμου Κομοτηνής να κάνουν τις αιτήσεις τους και να χρηματοδοτηθούν σε μία πολύ δύσκολη – λόγω κορωνοϊού – περίοδο και να ενισχυθούν τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα» τόνισε ο κ. Λεχούδης.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των συλλόγων που βρέθηκαν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής η λειτουργία της πλατφόρμας, από τον κ. Θεόδωρο Μπατζάκα, Διευθυντή της i-Magic, η οποία είναι και η εταιρεία που κατασκεύασε την πλατφόρμα. Εκεί θα υπάρχουν πληροφορίες για το ιστορικό και το προφίλ  του κάθε Συλλόγου, αλλά και υλικό σχετικό με τις δράσεις και τις χρηματοδοτήσεις του. Παράλληλα, θα υπάρχει και ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο όπου θα ανακοινώνεται ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων ώστε να μην συμπίπτουν οι δράσεις των συλλόγων, όπως συχνά παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο στο παρελθόν. Παράλληλα οι κ. Λεχούδης και Λάπατας επισήμαναν πως σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Τουρισμού θα συνδεθεί με το Visit Komotini για την πιο οργανωμένη προβολή των δράσεων των συλλόγων του Δήμου, ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους άλλων πόλεων και των γειτονικών χωρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.