Παρουσιαση της σειρας τα «Παιδια του κοσμου»

Το βιβλιοπωλείο «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ» με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την συγγραφέα Λεία Χατζοπούλου – Καραβία και το έργο της γύρω από την αλληλοκατανόηση των λαών με τίτλο: «Τα παιδιά του κόσμου».

Η Λεία Χατζοπούλου – Καραβία σπούδασε θέατρο, αγγλική φιλολογία, κλασσική φιλολογία και συγκριτική γραμματολογία στην Αθήνα και την Σορβόνη. Έχει εκδώσει 47 έργα πολλά από τα οποία μεταφράστηκαν και σε άλλες γλώσσες, και περιλήφθηκαν σε ανθολογίες. Επίσης, έγραψε θεατρικά έργα και έργα για την τηλεόραση το «Ρικι» (ΕΤ1, 1984), βραβεύτηκε και μεταφράστηκε στα ισπανικά, ενώ ο Πρίγκιπας Μιχάλης (1989) πήρε το πρώτο κρατικό βραβείο. Είναι πρόεδρος του διεθνές φόρουμ Θεατρικών Συγγραφέων και μέλος πολλών λογοτεχνικών σωματείων.

Τα τέσσερα βιβλία της σειράς τα «Παιδιά του κόσμου» κυκλοφορεί σε δίλγωσση έκδοση (ελληνικά – αγγλικά) από τις εκδόσεις Φυτράκης με εξαίρεση το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ένα θαλάσσιο γεφύρι» που εκδόθηκε τρίγλωσσο (ελληνικά – τουρκικά – αγγλικά) πρώτα στην Τουρκία (1998) και μετά στην Ελλάδα (2001). Οι υπουργοί εξωτερικών Τζεμ και Παπανδρέου ενέταξαν το βιβλίο αυτό στην ελάσσονα πολιτική φιλία και τα αντίστοιχα υπουργεία παιδείας διένειμαν το βιβλίο αυτό για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης και της Κωνσταντινούπολης.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του «Παπασωτηρίου» την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.