Παρουσιαση σχολικων δραστηριοτητων

Εκδήλωση παρουσίασης σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα «Αναζητήσεις για ένα υγιές και πολιτισμένο περιβάλλον» που αφορούν στα προγράμματα Αγωγής Υγείας – Πολιτιστικών Θεμάτων – Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε χθες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Περιβάλλοντος του δήμου Κομοτηνής, στην αίθουσα του εργατοϋπαλληλικού κέντρου. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών από όλο το Νομό για περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα, οι οποίες υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτος 2004-2005.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2000 διοργανώνει τη συγκεκριμένη παρουσίαση. «Φέτος για πρώτη φορά σε συνεργασία με το δήμο Κομοτηνής έχει ενταχθεί η εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος. Έχουμε την αγαστή συνεργασία μαζί τους και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Έχουμε μεγάλη συμμετοχή των μαθητών, πολλά σχολεία, πολλά προγράμματα και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να διοργανώνουμε και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος, της αγωγής υγείας και πολιτιστικών θεμάτων» δήλωσε ο υπεύθυνος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Νομού Ροδόπης κ. Γιώργος Σερμπέζης.

Το σημαντικότερο μήνυμα που αποκόμισαν τα παιδιά μέσα από τις εργασίες είναι η διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης στα θέματα. «Δεν έχουμε ανταγωνισμό μεταξύ των σχολείων ή των μαθητών για το ποιος θα κάνει κάτι καλύτερο. Εδώ μπαίνουμε στη φιλοσοφία συλλογικά, όλοι μαζί συνδράμουμε, βάζουμε τη μικρή μας συμμετοχή, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στους στόχους που θέτουμε. Άρα το μήνυμα είναι όλοι μαζί προχωράμε για ένα καλύτερο περιβάλλον, μια καλύτερη αντιμετώπιση του ίδιου του εαυτού μας μέσα από τις διατροφικές μας συνήθειες, μια καλλιέργεια γύρω από τον πολιτισμό» κατέληξε ο κ. Σερμπέζης.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.