Παρουσιασε στο κοινο της Κομοτηνης το νεο του δισκο ο τραγουδοποιος Βασιλης Φλωρος

14 τραγούδια περιλαμβάνονται στον δίσκο με τίτλος «΄ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων»

Το κοινό της Κομοτηνής απόλαυσε τους ήχους που έφεραν στο Βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος και η Μαρία Ευλαβή το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαϊου. Σε μία απολαυστική μουσικά βραδιά, ο νεαρός καλλιτέχνης, επιστρέφοντας από μια επιτυχημένη μουσική  περιοδεία του στο εξωτερικό, παρουσίασε την καινούρια προσωπική δισκογραφική του δουλειά «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία πολύ δυνατή στιγμή, καθώς κλήθηκε να μιλήσει μέσω βίντεο ο ζωγράφος – εικαστικός Λάκης Μουρατίδης, ο οποίος φιλοτέχνησε και το ξεχωριστό εξώφυλλο του καινούργιου δίσκου. Ο κ. Μουρατίδης παρότι βρισκόταν στο Χάγκεν της Γερμανίας με την βοήθεια της τεχνολογίας μίλησε στο κοινό της Κομοτηνής εξηγώντας την έμπνευση του για το σχεδιασμό του εξωφύλλου και αναλύοντας το πώς υλοποιήθηκε αυτό. Ο ζωγράφος – εικαστικός επισήμανε πως  το εξώφυλλο ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο προήλθε διαβάζοντας την ψυχή του Βασίλη Φλώρου και αποτέλεσε προϊόν αγαστής συνεργασίας . Από την πλευρά του ο τραγουδοποιός εξήγησε στο κοινό για το πώς προέκυψε το όνομα του δίσκου και τη σημειολογία του τίτλου, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «Συλλέκτη ψυχών».  Στη συνέχεια τον λόγο πήραν τα τραγούδια, με τον Βασίλη Φλώρο και την Μαρία Ευλαβή να μαγεύουν με τις μουσικές ικανότητες το κοινό της πόλης μας που απόλαυσε ένα πολύ όμορφο μουσικό βράδυ με ήχους που γαλήνεψαν την ψυχή των παρευρισκομένων. Συνοδοιπόρος του Βασίλη Φλώρου στο album αλλά και στο συναυλιακό ταξίδι ήταν η Καβαλιώτισσα ερμηνεύτρια Μαρία Ευλαβή, με το ιδιαίτερο χρωματικό ιδίωμα της φωνής της.

Βασίλης Φλώρος «Τα τραγούδια του δίσκου κινούνται ανάμεσα στον ανεκπλήρωτο έρωτα και τον θάνατο»

Για τον τρίτο προσωπικό του δίσκο μίλησε ο Βασίλης Φλώρος, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του  ως «ανιχνευτή  του ονείρου σε μία εποχή πλημμυρισμένη από συχνότητες»  ψάχνοντας την επαφή με το αγνό ερέθισμα που θα τον κινητοποιεί δημιουργικά και κοινωνικά. «Ο τίτλος ήταν το αποτέλεσμα γνωριμίας με ένα εξαιρετικό έργο του Λάκη Μουρατίδη» αποκάλυψε ο Βασίλης Φλώρος και επισήμανε πως τα τραγούδια του τοποθετούνται σε μεταφορικό επίπεδο σε ένα σύνορο ανάμεσα στον ανεκπλήρωτο έρωτα και τον θάνατο, τα πιο δυνατά συναισθήματα στη ζωή του ανθρώπου. Σχετικά με το εξώφυλλο του δίσκου το οποίο έχει αποσπάσει θετικές κριτικές, ο τραγουδοποιός στάθηκε στην σημαντικότητα της αισθητικής σημειολογίας, καθώς, όπως επισήμανε «όταν βγάζεις ένα πολιτιστικό προϊόν όπως ένας δίσκος, δεν μπορείς να το αφήσεις σε έναν τρίτο αλλά πρέπει να πρεσβεύει εσένα τον ίδιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.