Παρουσια του Αναπληρωτη Υπουργου Αμυνας οι επετειακες εκδηλωσεις στην Ξανθη

«Διεκδικούμε την ταχύτερη κατά το δυνατό επιστροφή των στρατιωτικών μας στην πατρίδα» η δήλωση του Φώτη Κουβέλη για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη γιορτάστηκε στην Ξάνθη η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης.
 
Ο κ. Κουβέλης ήταν αυτός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου, ξεκινώντας από τη δοξολογία και τη μικρή δεξίωση στην ΠΕ Ξάνθης, την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και φυσικά την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε ενώπιον πλήθους κόσμου και της τοπικής ηγεσίας. 

Φώτης Κουβέλης «Είμαστε ειρηνική χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπερασπιζόμαστε την ακεραιότητα και τα εθνικά μας δικαιώματα» 

Μετά το πέρας της παρέλασης στις δηλώσεις του ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την ημέρα ως «Ημέρα Μνήμης, η οποία προτρέπει σε διαρκή υπεράσπιση της χώρας μας, της πατρίδας μας».
 
«Η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα. Η Ελλάδα δεν έχει πολεμική συμπεριφορά. Η Ελλάδα θέλει τη συνεργασία των λαών» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως αυτό «δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η Ελλάδα, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με ενωμένο τον ελληνικό λαό, δεν υπερασπίζεται την ακεραιότητά της και τα εθνικά της δικαιώματα». «Αυτή την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, ο ελληνικός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν αφήνουν το ελάχιστο περιθώριο να αμφισβητήσει αυτά τα δικαιώματα ο οποιοσδήποτε» τόνισε, ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους.
 

Τέλος ερωτηθείς για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας επεσήμανε πως «έχουμε αναπτύξει όλη εκείνη τη δραστηριότητα. Το ζήτημα έχει αναδειχθεί σε όλα τα διεθνή όργανα, στη Σύνοδο Κορυφής, προς κάθε κατεύθυνση και διεκδικούμε την ταχύτερη κατά το δυνατό επιστροφή των στρατιωτικών μας στην πατρίδα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.