Παρουσα στη μαχη για ενα καλυτερο Δημο Κομοτηνης η Λαικη Συσπειρωση

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Λεβέντης

Παρών στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων του Δήμου Κομοτηνής δήλωσε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Λεβέντης.
 
Όπως σημείωσε δηλώνουν «παρών» στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων με μοναδικό τους γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και την ανακούφιση των εργαζόμενων και των λαϊκών νοικοκυριών.
 
Υποσχέθηκε δε πως με τη βοήθεια και ασφαλώς την ενεργό δράση των συμπολιτών τους, σε  κατεύθυνση διεκδίκησης της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, και μέσα από τους φορείς του κινήματος, θα δημιουργήσουν μια πόλη ανθρώπινη και όμορφη ανάλογη με τη σύγχρονη εποχή στην οποία ζούμε. 

Η μόνη δύναμη κατά των αντιλαϊκών πολιτικών 

Ο κ. Λεβέντης τόνισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη πολιτική δύναμη στο χώρο της τοπικής διοίκησης, η οποία είναι ικανή να αντιπαλέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές με τις οποίες ταυτίζονται όλες οι άλλες παρατάξεις στον Δήμο, είτε αυτές έχουν άμεση κομματική τοποθέτηση ή διαφοροποιούνται από κόμματα ή ενδύονται το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου.
 
Και αυτό γιατί θεωρεί πως υποκλίθηκαν στην ΕΕ, τα μνημόνια και τον «Κλεισθένη», που σημαίνει Δήμος-επιχείρηση, επιπλέον δημοτική φορολογία, αποδεχόμενοι τη  μείωση της κρατικής χρηματοδότησης τα χρόνια της κρίσης κατά 62% και φέτος σε σχέση με πέρυσι κατά 700 εκατ. ευρώ την ώρα που υπήρξε δραματική μείωση του προσωπικού του Δήμου, επικράτηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των ανταποδοτικών τελών φέτος.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση βάζει μπροστά τα λαϊκά προβλήματα, τα οποία δεν είναι και λίγα, για να τα αντιμετωπίσουν με γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως στις τελευταίες ημέρες έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν ξανά οι γνωστές περιοχές στον Δήμο, όπως η υπόγεια διάβαση κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές στην οδό Υψηλάντου, περιοχές των οικισμών Καλλίστης, Ηφαίστου, Ροδίτη κ.α.
 
Παράλληλα οι εποχικές πλημμύρες σε αγροτικές κυρίως περιοχές του Δήμου με τις καταστροφές που προκαλούν σε καλλιέργειες, υποδομές, οδοποιία, αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά έργα κ.λπ. αναδεικνύουν την  ανεπαρκή αντιπλημμυρική θωράκισης του Δήμου, την βασική ευθύνη για την οποία έχουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία όμως δεν αντέδρασαν οι δημοτικές αρχές. 

Ενεργοποίηση της κοινωνίας για το καλό όλων 

Επίσης ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι μπορεί να αποδίδονται εύσημα στην απερχόμενη δημοτική αρχή για το ταμειακό νοικοκύρεμα στο Δήμο μας και το πλεόνασμα που προέκυψε, επεσήμανε όμως ότι αυτό προέρχεται από την υπερφορολόγηση των Δημοτών. Στην ουσία από τις τσέπες κυρίως των λαϊκών νοικοκυριών.
 
Την ίδια στιγμή, έργα υποδομής στιγμή όπως κτιριακές υποδομές σχολικών κτιρίων, παιδικές χαρές, λειτουργία κλειστού κολυμβητηρίου κ.α, παραμένουν ανενεργά, ενώ τα πλεονάσματα, με κυβερνητική εντολή, επί ποινή διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης, μεταφέρονται στη Τράπεζα της Ελλάδος, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων.
 
Όπως ανέφερε, δεν έχουν μαγικές λύσεις, θεωρούν όμως ότι υπάρχουν σωστοί οδηγοί, οι κομμουνιστές δήμαρχοι στους δήμους όπου άσκησαν διοίκηση την τελευταία τετραετία, βάζοντας, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη,  το λιθαράκι να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή των συμπολιτών τους.
 
Για αυτό και δηλώνουν «παρών» και έτοιμοι να ασκήσουν λαϊκή αντιπολίτευση από όποιο πόστο και να βρεθούν μετά από τις εκλογές, στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων «με μοναδικό μας γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και την ανακούφιση των εργαζόμενων και των λαϊκών νοικοκυριών» όπως υπογράμμισε. 

Οι υποψήφιοι στο Δήμο Κομοτηνής 

Τα ονόματα των υποψηφίων που παρουσιάστηκαν κατά την εκδήλωση έχουν ως εξής:
 
Αμανατίδης Παναγιώτης, βιομηχανικός εργάτης, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής
Βαργεμίδης Νικόλαος,  υπάλληλος Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
Γκλαβάνης Τάσος, συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης, Πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ
Δεβετζή Παναγιώτα, φοιτήτρια Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Θεσ/νικης
Ευαγγελόπουλος Βαγγέλης, φαρμακοϋπάλληλος, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, πρόεδρος σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής
Ευστρατίου Λεωνίδας, αυτοαπασχολούμενος στο κλάδο του τουρισμού
Θεοδωρίδης Θεοχάρης, συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης
Θεοδώρου Μάριος, από τον Ροδίτη, ιδιωτικός εκπαιδευτικός, εκπαιδευτής σκάκι στον Σκακιστικό Όμιλο Κομοτηνής
Καδρούδης Αθανάσιος, συνταξιούχος δάσκαλος, μέλος ΔΣ συλλόγου συνταξιούχων δημοσίου Ροδόπης
Καλάμης Βασίλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Καλφόπουλος Σταμάτης, άνεργος φυσιοθεραπευτής
Κάσσας Ανδρέας, συνταξιούχος αυτοκινητιστής
Κιτμερίδης Πέτρος, αυτοαπασχολούμενος στον τομέα της καφεστίασης, μέλος ΔΣ σωματείου καφεποτοπωλών
Κορδάλη Κατερίνα, εργαζόμενη στον κλάδο του επισιτισμού, φοιτήτρια-πρόεδρος ΔΣ συλλόγου φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης
Κυρατζόγλου Χάρης, ιδιωτικός εκπαιδευτικός
Μιχαηλίδου Παρασκευή, συνταξιούχος υπάλληλος της ΕΡΑ Κομοτηνής, μέλος ΔΣ συλλόγου γυναικών Ροδόπης
Μπαλτζίδης Παύλος, υπάλληλος διανομέας στον επισιτισμό
Μπρούσα Ευαγγελία (Λίτσα), συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης, συνδικαλίστρια στον κλάδο του ιματισμού
Πανταζής Σαράντης, προπονητής τεχνικής κολύμβησης, γενικός αρχηγός ομάδας μπάσκετ  ΑΣ  Δημοκρίτειο, πρόεδρος συλλόγου φοιτητών Πολιτικών Επιστημών
Παπαδοπούλου Άννα, συνταξιούχος υπάλληλος της ΕΡΑ Κομοτηνής, μέλος ΔΣ συλλόγου γυναικών Ροδόπης
Παπαδοπούλου Μαρία, υπάλληλος περιφέρειας ΑΜΘ, δημοτική σύμβουλος,  μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Θράκης, μέλος ΔΣ Συλλόγου υπαλλήλων ΠΕ Ροδόπης
Παπανικολάου Νικόλαος, εργαζόμενος στο μουσείο
Πατήρη Κυριακή (Κάκια), εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
ΣερήφΤζαχήντ, Αγρότης από τον Κάλχα
Τεπερίδης Πέτρος, δικηγόρος, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής
Τηγανούριας Λευτέρης, δασολόγος, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ
Τραϊτοράκης Μάρκος, ιδιωτικός υπάλληλος
Τύλιος Ζαχαρίας, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, για πολλά έτη στο ΔΣ της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης
Φακιρίδου Γεωργία (Γωγώ), συνταξιούχος δικηγόρος, πρόεδρος Συλλόγου γυναικών Ροδόπης
Χαρτομαντζίδης Τάσος, αγρότης
Χρηστίδης Δημήτριος, αγρότης, μέλος ΔΣ αγροτικού συλλόγου Νέας Καλλίστης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.