Παρων στην συσκεψη του περιφερειακου συμβουλιου ο Κωστης Σιμιτσης

«Αναρωτιέμαι τι έχει δοθεί για τα αγροτικά μας προϊόντα και τις καλλιέργειες»

Μέρος της προχθεσινής σύσκεψης του περιφερειακού συμβουλίου παρακολούθησε ο Υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κωστής Σιμιτσής που έχει ήδη ξεκινήσει επαφές και συνεργασίες με στελέχη του χώρου.
 
Η παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία» συνεχίζεται και μπορεί να επανέλθει στην διοίκηση, δήλωσε ο ίδιος με αφορμή την παρουσία του, ενώ καταθέτοντας ένα σύντομο σχόλιο για την ψήφο εμπιστοσύνης που διατράνωσαν στο πρόσωπό του οι βουλευτές, κκ Κεφαλίδου και Αχμέτ συμπλήρωσε «έχουμε μία πολύ καλή σχέση και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Είναι αξιόλογοι ως άνθρωποι και ως πολιτικοί. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος, αλλά θεωρώ ότι στον αυτοδιοικητικό χώρο έχουμε κρατήσει τα στελέχη αλλά και την πολιτική δύναμή μας.
 
Έχουμε νέες προτάσεις και σχέδια. Βέβαια η πρόσφατη επίσκεψή μου στην Ορεστιάδα μου έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσω τον ρόλο που μπορεί να παίξει εκεί η λεγόμενη “τέταρτη έδρα” του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτι που πρέπει να ενισχύσουμε. Τώρα μάλιστα που έχει αλλάξει κατά πολύ το θεσμικό πλαίσιο ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ευνοούνται οι πρωτοποριακές καινοτομίες, πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε μία μεγάλη ενίσχυση στην τοπική οικονομία όλης της Περιφέρειας, μέσω της αναβάθμισης των Πανεπιστημίων».
 
Σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν μέσα στην αίθουσα είπε χαρακτηριστικά «έχει σταματήσει η δουλειά. Εξεπλάγην όταν έμαθα τους χαμηλούς ρυθμούς απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, αν και τους τελευταίους μήνες έχουν επιταχυνθεί, ίσως και λόγω των επερχόμενων εκλογών. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά ούτε στον αγροτικό τομέα. Θεωρώ ότι εκεί μπορούν να γίνουν σημαντικές δουλειές και πρέπει να τονωθεί.
 
Συγκεκριμένα σήμερα παρακολούθησα με ενδιαφέρον το πρόγραμμα των 5,5 εκ ευρώ που πρόκειται να δοθούν για την τουριστική προβολή. Θεωρώ ότι το ποσό είναι μεγάλο και την ίδια στιγμή αναρωτιέμαι τι έχει δοθεί για τα αγροτικά μας προϊόντα και τις καλλιέργειες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.