Παρεμβαση υπερ των παλιννοστησαντων Ποντιων στο Ελληνικο Κοινοβουλιο απο τον Ευριπιδη Στυλιανιδη

Με δύο επίκαιρα θέματα στην ατζέντα συνεδρίασε η Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου

Με δυο επίκαιρα θέματα συνεδρίασε η Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου:

α) την διεθνή ανάδειξη της απαράδεκτης απόφασης Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και

β) πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος του Ελληνισμού της Ανατολής (Ποντίων, Θρακών, Καππαδοκών, Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Αν. Ρωμυλίας).

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα, να δράσει οργανωμένα για την διεθνή ανάδειξη και των δύο θεμάτων, αφυπνίζοντας τον Οικουμενικό Ελληνισμό και την ΠΑΔΕ, δηλαδή τους Έλληνες που είναι εκλεγμένοι σε ξένα κοινοβούλια άλλων Χωρών.

Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε να απευθυνθούμε οργανωμένα σε Διεθνείς Οργανισμούς, σε Κυβερνήσεις αλλά και στους Λαούς. Συγκεκριμένα μίλησε για την αναγκαιότητα να παρουσιαστεί διεθνώς το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην UNESCO, στις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις άλλων Οργανισμών, όπως Συμβούλιο της Ευρώπης, ΝΑΤΟ, ΟΣΕΠ κλπ. καθώς και σε όλα τα εθνικά ή τοπικά Κοινοβούλια του κόσμου (Κογκρέσο των ΗΠΑ, Ρωσική Δούμα, Γαλλικό, Γερμανικό και άλλα Κοινοβούλια).

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επίσης ζήτησε τη συλλογή υπογραφών από διεθνείς προσωπικότητες, Νομπελίστες, διακεκριμένες διεθνείς προσωπικότητες.

Ο Θρακιώτης πολιτικός επεσήμανε ότι οι τοποθετήσεις κάποιων πρέπει να είναι προσεκτικές σε δύο σημεία: Πρώτον να μη διμεροποιούν ένα διεθνούς σημασίας ζήτημα και δεύτερον να μη ταυτίζουν το Ισλάμ στο σύνολο του με την πολιτική Ερντογάν προτείνοντας να κλείσουν τζαμιά κλπ., διότι η Ελλάδα εκτός από τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης που διαφοροποιούνται σημαντικά από την απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, έχει ισχυρές σχέσεις με πολλά ισλαμικά κράτη όπως η Αίγυπτος, η Συρία, η Ιορδανίδη, η Παλαιστίνη, τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία κλπ.

Ε. Στυλιανίδης: «Πώς μπορούμε να επιτύχουμε, την αναγνώριση της Γενοκτονίας διεθνώς, όταν εμείς οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουμε τους αγώνες και τις ανάγκες των συμπατριωτών μας Ποντίων;»

Τέλος ο κ. Στυλιανίδης υπενθύμισε, ότι αν θέλουμε να τιμούμε στην πράξη τους αδελφούς μας Ποντίους, πρέπει η Επιτροπή μας να αναλάβει πρωτοβουλίες προς τους αρμόδιους Υπουργούς τώρα. Συγκεκριμένα:

Να απαιτήσει την αποκατάσταση του προνοιακού επιδόματος για τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους Παλιννοστησάντων Πόντιους που κόπηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Να καταργηθεί η παράλογη προϋπόθεση της υποχρεωτικής διαμονής των 40 ετών στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν, όσοι Ομογενείς ήλθαν μετά το 1990, αφού πριν δεν μπορούσαν να φύγουν ούτε από τη Σοβιετική Ένωση, ούτε από την Αλβανία.
Να ρυθμιστούν τα στεγαστικά δάνεια των Παλιννοστησάντων, επειδή δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας πλέον να τα εξυπηρετήσουν με τους όρους του παρελθόντος.

«Πώς μπορούμε να επιτύχουμε, κύριε Πρόεδρε, την αναγνώριση της Γενοκτονίας διεθνώς, όταν εμείς οι ίδιοι εδώ δεν σεβόμαστε, δεν στηρίζουμε και δεν αναγνωρίζουμε τους αγώνες και τις ανάγκες των συμπατριωτών μας Ποντίων;» τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε από το προεδρείο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία προς τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να νομοθετήσουν και να αποφασίσουν σχετικά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.