Παρεμβαση Μητσοτακη για την αποκατασταση της αδικιας απεναντι στους χαμηλοσυνταξιουχους

«Θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους» διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός

Τα καθυστερημένα αντανακλαστικά του αρμόδιου υπουργού Εργασίας ανέλαβε να υποκαταστήσει ο πρωθυπουργός στην εκπνοή του 2020, λίγο πριν κληθούν οι απόμαχοι να πληρώνουν με τις πενιχρές συντάξεις και τα φάρμακά τους.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη διαβεβαίωση ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι προσωπική του επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που με κυβερνητική απόφαση ίσχυσε και κατά το 2020.

«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Την τελευταία αυτή εξέλιξη έφερε η αποκάλυψη ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση ακόμα για παράταση της ευεργετικής πρόβλεψης για περισσότερους από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους που προβλέπει δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.

Μάλιστα, τα σχετικά ρεπορτάζ σημείωναν ότι παρά τις πιέσεις των οργανώσεων των συνταξιούχων, δεν υπήρχε καμία απόφαση από τον υπουργό Γιάννη Βρούτση και διαφαινόταν πως από 1ης Ιανουαρίου 2021, οι συνταξιούχοι θα καλούνταν να πληρώνουν από την τσέπη τους τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, μιας και σταματά στις 31 Δεκεμβρίου 2020 η πρόβλεψη που ίσχυε όταν τους κόπηκε το ΕΚΑΣ.

Στην εν λόγω κατηγορία εντάσσονται 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι, που έχουν μικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα έπρεπε να πληρώνουν ξανά την αναγραφόμενη τιμή λιανικής πώλησης για τα φάρμακα που χρειάζονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.