Παρεμβαση Δικηγορικου Συλλογου Αθηνων για τις προσαγωγες Καμπαγιαννη – Παπαδακη

Οι ενέργειες αυτές πλήττουν σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου, τονίζεται στην ανακοίνωση τους

Την έντονη διαμαρτυρία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσαν οι «προσαγωγές / συλλήψεις δικηγόρων , που έγιναν σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια». Στη διαμαρτυρία του ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε να τηρηθεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους δεκάδες προσαχθέντες, βρίσκονται οι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, δικηγόροι, συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος της προσαγωγής είναι ότι προσπάθηαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές αρχές αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τις προσαγωγές / συλλήψεις δικηγόρων , που έγιναν σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια.

H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών, που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον, παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, παράλληλα,ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.