Παρεμβασεις σε 5 νησιδες-κομβους στην περιοχη της Εκτενεπολ σχεδιαζει ο Δημος Κομοτηνης

Θα αναβαθμιστούν αισθητικά βελτιώνοντας την εικόνα της περιοχής

Να βελτιώσει αισθητικά την εικόνα 5 νησίδων κυκλικών κόμβων στην περιοχή της Εκτενεπόλ θέλει ο Δήμος Κομοτηνής, με έργο που προωθεί η Τεχνική Υπηρεσία και έχει προϋπολογισμό 549.761,38 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις μεγάλες νησίδες. Η πρώτη είναι στον κόμβο του ΟΑΕΔ στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου, Ρωσίδη, Ξάνθης, Πλάτωνος και της αδιεξόδου που κατευθύνεται στην είσοδο του Πανθρακικού Σταδίου.

Η δεύτερη νησίδα, στον Κόμβο πίσω από την Αναπτυξιακή Ροδόπης, στη συμβολή των οδών Κυκλάδων, Σαχαρίου Μαρίνου, Βιστωνίδας και Κων/νου Αντωνιάδη.

Η τρίτη μεγάλη νησίδα, βρίσκεται στον κόμβο κοντά στο Μουσικό Σχολείο, στη συμβολή των οδών 29ου Συντάγματος Πεζικού και Μάνου Χατζηδάκη.

Οι δύο μικρότερες νησίδες βρίσκονται επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, μεταξύ της διασταύρωσης του Kosmopolis και της Νέας Μοσυνούπολης. Η μία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, και η δεύτερη στη συμβολή των οδών Ευξείνου Πόντου, Γεωργίου Παπανδρέου και
Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, εργασίες πρασίνου, καθώς και εγκατάσταση φωτιστικών LED,φιλοδοξώντας να αλλάξουν την όψη των νησίδων, εξήγησε η Διευθύντρια της Τεχνικής υπηρεσίας κ. Δέσποινα Πάσσου.

Επίσης ενώ δεν θα αλλάξουν οι διαστάσεις των νησίδων,  θα γίνουν παρεμβάσεις επάνω στον κόμβο, όπως διαβάσεις με κυβόλιθους, σαν εκείνους στη Σοφούλη, θα αλλάξουν τα φωτιστικά ενώ θα γίνει και φύτευση, κυρίως στους μεγαλύτερους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.