Παρεμβασεις Ελληνων ευρωβουλευτων

Μετά την απόφαση της Βουλγαρίας και της Σλοβακίας να ανοίξουν κάποιους από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που είχαν κλείσει για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη φυσικού αερίου εξαιτίας της διαμάχης Ρωσίας και Ουκρανίας, ο κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος (ευρωβουλευτής της ΝΔ) ζήτησε η συζήτηση σχετικά με την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία και την Ε.Ε. από την Ρωσία να επικεντρωθεί και στην εξέλιξη αυτή. Συγκεκριμένα, ρώτησε τον πρόεδρο: «Το θέμα της Σλοβακίας και της Βουλγαρίας είναι σοβαρό, γι’ αυτό και θέλω να σας παρακαλέσω να διαβιβάσετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έτσι κι αλλιώς είναι και ο θεματοφύλακας των Συνθηκών και της Συνθήκης Ένταξης, να μας ενημερώσει για το τί ακριβώς συνέβη και γιατί πήρανε αυτή την απόφαση οι δύο αυτές χώρες».

Η Επιτροπή το έχει σίγουρα λάβει υπόψη της και ο εκπρόσωπός της θα αναφερθεί

στο θέμα αυτό, απάντησε ο πρόεδρος του Ε.Κ. στον κ. Δημητρακόπουλο.

– Παραβιάσεις ελληνικού εναέριου χώρου

Ένα άλλο επίκαιρο για τη χώρα μας θέμα, έθιξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπαστάμκος. Επεσήμανε «την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ελλάδας» και είπε. «Οι συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι χαμηλές υπερπτήσεις μαχητικών αεροπλάνων πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, η παρεμπόδιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι οχλήσεις στην έρευνα και διάσωση στην ίδια θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας, αλλά και η εκτεταμένη προώθηση λαθρομεταναστών εκ μέρους της Τουρκίας αποτελούν δυσοίωνα στοιχεία για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Παπαστάμκος ζήτησε «να καταδικάσουμε την προκλητική συμπεριφορά και την συνεχιζόμενη στρατηγική αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων χώρας μέλους της Ένωσης, της Ελλάδας, εκ μέρους της Τουρκίας και να στείλουμε το σαφές μήνυμα ότι η συμπεριφορά της την απομακρύνει από την ευρωπαϊκή προοπτική».

Επιμέλεια: Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.