Παρεληφθησαν και «ζεσταινονται» τα ΑΤΜ γιδινου γαλακτος

Στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τον Απρίλιο 3 αυτόματοι πωλητές

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέφτασαν σήμερα τα κοντέινερ με τους αυτόματους πωλητές γάλακτος, που προορίζονται να προσφέρουν φρέσκο γίδινο γάλα  στους καταναλωτές της πρωτεύουσας του Έβρου, αλλά και στους καταναλωτές της Κομοτηνής. Το φιλόδοξο εγχείρημα του συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός» βρίσκεται πλέον λίγο πριν από την ολοκλήρωσή του. Για την ακρίβεια, απομένουν ελάχιστα 24ωρα έως την επίσημη πρώτη των λεγόμενων ΑΤΜ γάλακτος στην Αλεξανδρούπολη και λίγες επιπλέον εβδομάδες μέχρι την εγκατάσταση και τη λειτουργία τους στην Κομοτηνή.

Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας τα επίσημα εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, κ. Χρήστο Παρασχούδη, την ώρα ακριβώς που παραλάμβανε με τους συνεργάτες του τα 6 μηχανήματα των αυτόματων πωλητών, τα οποία έφτασαν από το εξωτερικό στο λιμάνι του Πειραιά και ακολούθως στης Αλεξανδρούπολης. Όπως μας γνωστοποίησε ο κ. Παρασχούδης, μέσα στις επόμενες ώρες τα 3 μηχανήματα θα έχουν τοποθετηθεί στον χώρο που έχει επιλεγεί στην Αλεξανδρούπολη, στη Λ. Δημοκρατίας 353, και αφού ολοκληρωθούν ορισμένες δοκιμές, θα τεθούν σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση του κοινού. Τα επίσημα εγκαίνια, όπως εκτίμησε ο ίδιος, θα γίνουν με το καλό στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

3 υποψήφιοι χώροι στην Κομοτηνή, όλοι πέριξ της κεντρικής πλατείας

Οι υπόλοιποι 3 αυτόματοι πωλητές  γάλακτος προορίζονται για την Κομοτηνή. Για την εγκατάστασή τους τα μέλη του Συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός» έχουν εντοπίσει τρεις υποψήφιους χώρους, που όλοι τους βρίσκονται πέριξ της κεντρικής πλατείας της πόλης. Η οριστική απόφαση για την επιλογή του κατάλληλου χώρου θα ληφθεί  το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού διερευνηθεί η λειτουργικότητά τους με βάση την εμπειρία της Αλεξανδρούπολης. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία των ΑΤΜ γίδινου γάλακτος στην Κομοτηνή θα πάρει «σάρκα και οστά» μέσα στον Απρίλιο, όπως προανήγγειλε ο κ. Παρασχούδης.

Χρήστος Παρασχούδης
 
«Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το πολύ σε 30-40 μέρες από σήμερα, θα λειτουργήσει και της Κομοτηνής»

«Θέλουμε να λειτουργήσουμε πρώτα στην Αλεξανδρούπολη, να δούμε τους χώρους, να δούμε πόσο μας εξυπηρετούν και αν τυχόν προκύψουν δυσλειτουργίες», σημείωσε, αναλύοντας το σκεπτικό των ανθρώπων του Συνεταιρισμού. «Γι’ αυτό δεν μπήκαμε στη διαδικασία να κλείσουμε κάποιο χώρο από πιο μπροστά», συμπλήρωσε. «Έχουμε υπόψη μας τρεις χώρους στην Κομοτηνή», συνέχισε, «αλλά θέλουμε να δούμε τι μας εξυπηρετεί καλύτερα. Δε θέλουμε να υπάρχουν παραλείψεις όταν θα το διαθέσουμε στους καταναλωτές. Πιστεύω όμως ότι μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το πολύ σε 30-40 μέρες από σήμερα, θα λειτουργήσει και της Κομοτηνής».

Πώς θα λειτουργούν τα ΑΤΜ γάλακτος

Υπενθυμίζεται ότι στα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ποσότητα του μισού ή του ενός λίτρου γάλακτος, το οποίο θα τοποθετεί σε γυάλινο μπουκάλι. Εάν δεν έχει δικό του μπουκάλι από το σπίτι, θα μπορεί να αγοράσει από το ΑΤΜ αυτόματα καινούργιο. Επίσης, αρχικά το μηχάνημα θα λειτουργεί μόνο με κέρματα, ενώ αργότερα θα υπάρξει μέριμνα και για χρήση κάρτας. Η παστερίωση του γάλακτος θα γίνεται σε συνεργασία με την εταιρία «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.