Παρελαση… υπο βροχη στην Κομοτηνη (+Gallery)

Σύλλογοι και στρατιωτικά τμήματα παρέλασαν στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή

Δεν παρέλασαν με απόφαση του Περιφερειάρχη τα παιδιά των σχολείων της πόλης

Υπό έντονη βροχή πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή το Σάββατο, χωρίς όμως τη συμμετοχή των μαθητών της πόλης.
 
Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ  κ. Χρήστου Μέτιου η μαθητική παρέλαση ματαιώθηκε  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ενώ πραγματοποιήθηκε κανονικά η παρέλαση των συλλόγων και των ενόπλων δυνάμεων.
 

Μετά το πέρας της παρέλασης ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, τόνισε πως το έπος του ‘40 και η στάση των Ελλήνων, διαφύλαξε τότε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης, και αυτό που λέμε ότι η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού, και από εδώ όλοι οι λαοί πήραν το φως το οποίο μεταλαμπάδευσαν στις δικές τους χώρες, και είναι μια αλήθεια την οποία πρέπει να ξαναδιαβάσουμε, και όχι να την παραχαράξουμε, μας το διδάσκει και το αναδεικνύει περίτρανα.
 
Όλες τις εθνικές μας εορτές, με τις παρελάσεις, τις έχουμε ανάγκη, για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο στον οποίο βρισκόμαστε, και να πάρουμε καινούριες αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
 
Συνεχάρη δε όλα τα τμήματα και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.
 
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως σήμερα τιμούμε την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό, την αφοσίωση των προγόνων μας στην πατρίδα και στην ελευθερία, και οι αγώνες τους να αποτελέσουν για όλους μας παράδειγμα και η γενναιότητα τους αποτελέσει οδηγό για τους αγώνες του σύγχρονου Ελληνισμού.

Για αναλυτικό φωτορεπορτάζ πατήστε στην κεντρική φωτογραφία

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.