«Παραξενος» βιασμος

Στιγμές ενός «παράξενου» βιασμού με πρωταγωνιστές δύο νέους από τη Φωλέα Καβάλας, αναβίωσαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θράκης.

Δράστης ο Βασίλης Συκαδάς ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία βίασε δύο φορές-την πρώτη κάνοντας και χρήση προφυλακτικού- την Α.Π , το έτος 2001 σε αγροτική περιοχή, κοντά στον οικισμό στον οποίο διαμένουν. Ο δράστης, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή και την κατάθεση της άτυχης κοπέλας, απείλησε το θύμα ότι σε περίπτωση που δεν υπέκυπτε στις ερωτικές διαθέσεις του θα διέτρεχε κίνδυνο η ζωή της.


Ο Συκαδάς ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η ερωτική συνεύρεση με την Α.Π έγινε με την θέληση της και ότι ο ίδιος είναι αθώος της κατηγορίας βιασμού.

Την ικανοποίησή του θύματος και της οικογένειας της για την απονομή δικαιοσύνης, εξέφρασε ο δικηγόρος Καβάλας Βασίλης Γκαγκαϊδης ο οποίος στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επικαλέστηκε γραφόμενα του καθηγητή Α.Τσιγκρή. «Ο βιασμός είναι ένα συνηθέστατο έγκλημα και κάθε γυναίκα που αποφασίζει να μην καταγγείλει οφείλει να διαθέσει αρκετή σκέψη για τις γυναίκες που θα βιαστούν ως συνέπεια της απόφασης της». Ο κ. Γκαγκαϊδης επισήμανε ότι «το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο κατά δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με το περί κοινού δικαίου αίσθημα που θέλει οποιονδήποτε αδίστακτο άνθρωπο να μην μπορεί να βιάσει την οποιανδήποτε γυναίκα». Ο ίδιος προέτρεψε τις γυναίκες οι οποίες πέφτουν θύματα βιασμού «να μην τηρούν το νόμο της σιωπής» αλλά να καταφεύγουν στα δικαστήρια, πράγμα που πράττει μόνο το 5% εξ αυτών, όπως υποστήριξε. «Η πελάτισσα μου είχε αυτή την γενναιότητα το θάρρος και η δικαιοσύνη επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον της». Ο κ. Γκαγκαϊδης καταλήγοντας ευχήθηκε η συγκεκριμένη δίκη να αποτελέσει παράδειγμα για… επίδοξους βιαστές και να εδραιωθεί ο σεβασμός στην κοινωνία και τη γυναίκα.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.