Παρατεινει την αγωνια των ενδιαφερομενων για την αυτοδιοικηση

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτής Αθηνών Λευτέρης Ζαγορίτης μαζί με τον γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ Κώστα Ζωντανό επισκέφθηκαν χθες την περιφέρεια ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή ως ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. Στην Ξάνθη είχαν συναντηθεί με το δήμαρχο, το νομάρχη και τον υπερνομάρχη Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, ενώ στην Αλεξανδρούπολη συμμετείχαν σε σύσκεψη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ και της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΔ όπου ο κ. Ζαγορίτης ήταν ο κεντρικός ομιλητής, ενώ σήμερα το πρωί στις 9.00 έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους του Έβρου.

Αν και το ενδιαφέρον των στελεχών της ΝΔ ήταν στραμένο στις ανακοινώσεις γύρω από τις υποψηφιότητες που εκκρεμούν στο νομό Έβρου ο κ. Ζαγορίτης επέλεξε να ενημερωθεί και να σχολιάσει την θετική πορεία του ΠΕΠ της περιφέρειας ΑΜ-Θ, κρατώντας σε αγωνία στελέχη και υποψηφίους.

• Τα εύσημα Λ. Ζαγορίτη στον Μ. Αγγελόπουλο

Ο γ.γ. της περιφέρειας ΑΜ-Θ Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε μετά την επαφή του με τον κ. Ζαγορίτη ότι τον ενημέρωσε για την πορεία του ΠΕΠ ΑΜ-Θ, την απορροφητικότητα και την πρόοδο του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» για την τοπική αυτοδιοίκηση. «Το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» αποτελεί το κύριο όπλο υποστήριξης του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα από πλευράς οριστικών εντάξεων έργων στο «ΘΗΣΕΑ» κι αυτό μας δημιουργεί τη δυνατότητα να επιθυμούμε ν’ απορροφήσουμε ακόμη 50 εκ. ευρώ, όσα μας αναλογούν γι’ αυτό το πρόγραμμα που έχει καταληκτική ημερομηνία το 2009. Υποχρέωση της περιφέρειας είναι να ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων και όλους τους βουλευτές που απευθύνονται εδώ, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για την πορεία της περιφέρειας» ανέφερε.

Ο κ. Ζαγορίτης ευχαρίστησε στη συνέχεια τον κ. Αγγελόπουλο για την πορεία των έργων στην περιφέρεια και σχολίασε: «Έμεινα εντυπωσιασμένος από το έργο που έχει υλοποιηθεί και την προσπάθεια που καταβάλλεται. Θα συνεχίσουμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά προκειμένου να προσφέρουμε σαν πολιτεία, σαν παράταξη στην επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Κάθε τι που κάνουμε έχει αναφορά στον κόσμο, ανεξάρτητα από κόμμα και πολιτική παράταξη γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα κι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε πολύ αποτελεσματικά για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε.

Είμαστε δίπλα στους πολίτες, ετοιμάζουμε νέα προγράμματα που θα ενισχύσουν αυτή την περιοχή η οποία είναι πολύ σημαντική για μας. Η ΝΔ στο κέντρο της πολιτικής της έχει την περιφέρεια και πολύ περισσότερο την Μακεδονία, τη Θράκη, τους ακρίτες».

• «Εξαιρετικό πολιτικό κλίμα»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πολιτικό κλίμα που συνάντησε κατά την επίσκεψή του στη Θράκη ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά καλό: «Οι επιλογές που κάναμε για τη στήριξη υποψηφίων τόσο σε επίπεδο υπερνομαρχίας όσο και σε επίπεδο δήμων πρωτευουσών νομών είναι εξαιρετικά καλές κι αυτό διαμορφώνει ένα πολύ θετικό και νικηφόρο κλίμα.

Βέβαια, χρειάζεται πολύ δουλειά. Εμείς προσπαθήσαμε να επιλέξουμε τους πιο ικανούς και κατάλληλους για να υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση σε α΄ και β΄ βαθμό και πιστεύουμε ότι θα τους αγκαλιάσει ο κόσμος γιατί είναι άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν σχέδιο, πρόγραμμα, λύσεις και ικανούς ανθρώπους γύρω τους για να πλαισιώσουν τους συνδυασμούς τους.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τη Θράκη, μια περιοχή εξαιρετικά σημαντική. Η περιφέρεια είναι στο κέντρο της πολιτικής της κυβέρνησης κι αυτό θέλουμε να το κάνουμε πράξη, διευκολύνοντας θεσμικά αλλά και σε οικονομικό επίπεδο την αυτοδιοίκηση. Ο νέος κώδικας δήμων και κοινοτήτων που ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά και ο κώδικας για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση είναι εργαλεία που βοηθούν σ’ αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι η βελτίωση της ζωής του κάθε πολίτη».

Ο κ. Ζαγορίτης
ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θ’ ανακοινώσουν τα άτομα που θα στηρίξουν στους υπόλοιπους δήμους, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Για το κατά πόσο η Θράκη έχει αυξημένο ενδιαφέρον για την κυβέρνηση, λόγω της παρουσίας της μουσουλμανικής μειονότητας και αν αυτό θα αποτυπωθεί και με επισκέψεις στελεχών της κυβέρνησης κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε: «Όλη η ελληνική περιφέρεια έχει ενδιαφέρον για τη ΝΔ και την κυβέρνηση. Γιατί να έχει λιγότερο ενδιαφέρον η Ήπειρος από όπου κατάγομαι από τη Μακεδονία ή τη Θράκη;

Θα υπάρξει μια κινητικότητα κι εδώ. Σε σχέση με τη μειονότητα είμαστε εκείνοι που προχωρήσαμε την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας, προκειμένου να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται εδώ και δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτε διαφορετικό για εκείνους από ό,τι κάνουμε για όλους τους υπόλοιπους έλληνες».

• Δημοσκοπήσεις

Σχολιάζοντας στις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είπε: «Δημοσιεύτηκαν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής προηγούνται από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό. Αυτό μας τιμά, μας γεμίζει ευθύνη για το γεγονός ότι ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Εμείς θ’ ανταποκριθούμε σ’ αυτήν την εμπιστοσύνη δουλεύοντας πιο σκληρά και αποτελεσματικά προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα που φόρτωσε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια». Ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε στα προβλήματα που συνδέονται με τα οικονομικά μεγέθη, κάνοντας λόγο για τεράστιο δημόσιο χρέος, τεράστια ελλείμματα που παρέλαβαν αλλά και για υψηλούς δείκτες ανεργίας. «Αυτά τα προβλήματα μας υποχρέωσαν αυτά τα δυο χρόνια να δουλέψουμε σκληρά έτσι ώστε να ελέγξουμε την κατάσταση και τα ταμεία να έχουν χρήματα, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε από την 1.1.2007 στην ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά πληθυσμιακών ομάδων, όπως είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.