Παραταση για το εργο δημιουργιας υποδομων αποχετευσης στις Σαπες

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση του έργου

Την έγκρισή του για την παράταση εκτέλεσης  των εργασιών  του έργου «Υποδομές Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων Πόλεως Σαπών», Υποέργο «Υποδομές Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων Πόλεως Σαπών» για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 έδωσε την Τετάρτη 31 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών κατά τη συνεδρίασή του.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει μέσω του ΕΠΕΡΑΑ εδώ και πολλά χρόνια, όμως προβλήματα, τόσο κατά την κατασκευή όσο και στην χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμη και πήρε παράταση μέχρι τα τέλη του έτους.
 
Το συνολικό έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης των Σαπών, το σύστημα μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό έως την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), την κατασκευή της ΕΕΛ και τον αγωγό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων προς παρακείμενο στην ΕΕΛ ρέμα.
Το δίκτυο αποχέτευσης αποτελείται από αγωγούς συνολικού μήκους 23 χιλιομέτρων, ενώ η κατασκευή και λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) θεωρείται το σημαντικότερο έργο αντιμετώπισης της ρύπανσης των υδάτινων αποδεκτών της περιοχής των Σαπών και κυρίως του Ποταμού Λίσσου, ενώ το έργο μαζί με την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των οικισμών της περιοχής.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση έγινε και αναφορά στον βιολογικό της Ξυλαγανής, ο οποίος λειτουργεί αυτή τη στιγμή κανονικά, όμως τονίστηκε πως θα πρέπει να εγκατασταθεί μια πλατφόρμα που θα δέεται τα στερεά λύματα, η οποία δεν περιλαμβανόταν στο αρχικό έργο. 

Εγκρίσεις για στήριξη απόρων Δημοτών 

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης ενέκρινε την αίτηση κατοίκου των Σαπών χορηγώντας του άδεια για τη διέλευση των ζώων του (88 αγελάδες) από το αγρόκτημα  Σαπών για να ποτιστούν στο ποτάμι του οικισμού Λοφαρίου για την περίοδο Ιουλίου-Νοεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές αποφάσεις των κοινοτήτων Σαπών και Λοφαρίου, με την προϋπόθεση ότι το πέρασμα θα γίνεται μόνο αν δεν λειτουργεί η βρύση για το πότισμα των ζώων.
 
Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 300 ευρώ έκαστος σε τρεις άπορους Δημότες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.