Παραταση για τις προτασεις πρασινων σημειων απο τους Δημους της ΑΜΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Την τροποποίηση της καταληκτικής ημερομηνίας, από 30/04/2020 σε 30/06/2020, για την υποβολή προτάσεων από τους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη Δημιουργία Πράσινων Σημείων σε αυτούς υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.
 
Η περίοδος υποβολής ξεκίνησε στις 30/1/2020, και θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του Απριλίου, όμως λόγω των συνθηκών (και του γεγονότος ότι συνήθως αυτές οι προτάσεις πάντα παίρνουν παράταση) πήρε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.
 
Η δημιουργία Πράσινων Σημείων αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής για τα απόβλητα σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση της προετοιμασίας για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.
 
Το Πράσινο Σημείο (Π.Σ.) είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος, με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, οργανωμένος από το Δήμο, ώστε οι δημότες να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί,μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό καιηλεκτρονικό εξοπλισμό) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.
 
Κάθε Δήμος υποχρεούται να λειτουργεί τουλάχιστον ένα Πράσινο Σημείο, σε συμφωνία με τον εγκεκριμένο, με βάση το νέο ΕΣΔΑ, ΠΕ.Σ.Δ.Α..
 
Στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, θα χρηματοδοτηθούν νέα έργα για τη δημιουργία και δικτύωση Πράσινων Σημείων που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο και εγκεκριμένο, ΠΕΣΔΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί κοινή πρόταση από τους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ, με κάποιούς άλλους, μεταξύ των οποίων ήταν, τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο, ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, να καταθέτουν ξεχωριστά πρόταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.