Παραταση για τις οφειλες του ’16 στα τελη μισθωσης βοσκησιμων γαιων

Μέχρι τέλος του 2017

Περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να τακτοποιήσουν βεβαιωμένες οφειλές του 2016 που αφορούν τέλη μίσθωσης για βοσκήσιμες γαίες και να μη χάσουν αφενός τα βοσκοτόπια τους και αφετέρου τις επιδοτήσεις τους, δίνει υπουργική απόφαση Τσιρώνη στους κτηνοτρόφους.
 
Η τροποποιητική απόφαση έρχεται μετά από τα μαζικά αιτήματα παραγωγών και φορέων τους για παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 30 Ιουνίου.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη μίσθωση βοσκήσιμων γαιών κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, εξέδωσε την Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1332/93570/23-08-2016 (Β΄ 2848) «Διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών, συγκρότηση και λειτουργία επιτροπών ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής, κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης» απόφασης του ΥΠΑΑΤ, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 558/39122/05-04-2017 (Β’ 1340) απόφαση του ΥΠΑΑΤ και ισχύει.
 
Πρόκειται για μια απόφαση που παρατείνει την πληρωμή μέχρι τέλους του 2017 και δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για μια μόνιμη και καθαρή λύση, με στόχο να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να αποτραπεί η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων σε όλη την επικράτεια».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.