Παραταση εως τις 30 Απριλιου και στα ΚΤΕΟ

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης

Την παράταση ισχύος των δελτίων τεχνικού ελέγχου που εκδίδονται από Δημόσια και Ιδιωτικά Κ.Τ.Ε.Ο. ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χθες Δευτέρα, 16 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση ενόψει των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Χώρα μας, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε η παράταση της ισχύος των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου του 2020.

Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα φορτηγά και λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Το Υπουργείο καλεί τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης του κοινού, από σήμερα, Τρίτη 17 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Ήδη χθες, το Ι.ΚΤΕΟ Θρακικά Εκκοκκιστήρια ανακοίνωσε την παύση της λειτουργίας του σε συμφωνία με τα σχετικά μέτρα, από σήμερα και μέχρι νεωτέρας.
Παράλληλα ο υφυπουργός Μεταφορών κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανακοίνωσε και την αναβολή των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, ειδικής άδειας ταξί και κάθε άλλου είδους εξέτασης που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.