Παρασταση με τιτλο «Σκιες γυναικων»

Με τίτλο «Itʼs a woman word» ήτοι «Σκιές γυναικών» η ομάδα ART της Αρτέμιδος Ιγνατίου παρουσίασε στην Κομοτηνή την παράσταση-χοροθέατρο, μεταφέροντας τα μηνύματά της χωρίς λέξεις, με τη μαγεία της κίνησης και την ελευθερία του χορού. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής στα πλαίσια των «Ελευθερίων Θράκης 2009».

Μέσα από την παράσταση αυτή το κοινό της Κομοτηνής, που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παρουσία μιας γυναίκας με την απουσία πέντε ανδρών, που «ουσιαστικά δηλώνουν το αντρικό φύλλο σε όλη του την δύναμη, σε όλο του το μεγαλείο». Όλη η δράση διαδραματίζεται γύρω από τον πυρήνα της ομάδας, μέσα από τη συνεργασία της κ. Ιγνατίου με κάποιους ανθρώπους, όπου εναλλάσσονται οι χαρακτήρες, δηλαδή και οι χορευτές ανάλογα με το τι χρειάζεται το κάθε έργο, όπως εξήγησε η ίδια η Άρτεμις Ιγνατίου, χορογράφος του Χοροθεάτρου ART.

Αξιοσημείωτη η παρουσία της κ. Ιγνατίου στην πόλη μας, καθώς πρόκειται για την επίσημη χορογράφο της τελετής της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Σημαντική και η παρουσία του χοροθεάτρου ART στην πόλη μας, το οποίο έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ, στη Λεμεσό της Κύπρου, στη Σερβία και συγκεκριμένα, στο Κρατικό Θέατρο Βελιγραδίου, στη Γερμανία αλλά και σε άλλες διοργανώσεις.

Χθες η ομάδα παρουσίασε μία παράσταση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το εικαστικό έργο Ερίνια Σάμπ, μιας Ιρανής, που «αναφέρεται στη γυναίκα του Ιράν και την αποχή της γυναίκας από κοινωνικά και καλλιτεχνικά δρώμενα».

Η κ. Ιγνατίου ευχαρίστησε τους διοργανωτές των «Ελευθερίων» καθώς τους συμπαραγωγούς για την πρόσκληση, ενώ ευελπιστεί να επισκεφθεί ξανά την πόλη μας, διότι ήδη έχει αρχίσει να αγαπάει την Κομοτηνή και επειδή συνεργάστηκε τον χειμώνα με το παιδικό τμήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η Φελίνα Καζάκου, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης «ΟΡΦΕΑΣ», τόνισε ότι είναι τιμή μας να βρίσκεται στην Κομοτηνή η Άρτεμις Ιγνατίου και το χοροθέατρο ART. «Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που φιλοξενούμε αυτή την παράσταση, αυτό το χοροθέατρο στην πόλη μας. Είναι μεγάλη μας τιμή γιατί δίνουμε έτσι και μια άλλη μορφή και έμφαση στο χώρο των πολιτιστικών δρωμένων στην πόλη», είπε η κ. Καζάκου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο την κ. Ιγνατίου, όσο και την ομάδα ART.

Η ίδια ανέφερε ότι η Άρτεμις Ιγνατίου επισκέφθηκε την Κομοτηνή μετά από την πρόσκληση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης «ΟΡΦΕΑΣ», αλλά και μετά από τη μεσολάβηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της πόλης μας.

Επίσης, ευχαρίστησε και τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής Γιάννη Τσαβδαρτζή για όλες τις ενέργειες που έκανε «για να είναι απόψε εδώ η Άρτεμις και η ομάδα της. Ελπίζω και εύχομαι να τους ξαναδούμε πάρα πολύ σύντομα στην πόλη μας, γιατί τους αγαπάμε πολύ».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.