Παραπονα για τις τιμες του βαμβακιου κανουν αγροτες της Ροδοπης

Αισθάνονται «αδικημένοι» σε σύγκριση με άλλες περιοχές

Παράπονα τα οποία κληθήκαμε να καταγράψουμε εξέφρασαν αγρότες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ροδόπης. Ο λόγος για τους κκ Γιάννη Τοπτσικιώτη, Γιώργο Παναγιώτου, Δημήτρης Μπουρδούνη και Αναστάση Μπορδούνη που δυσανασχετούν για την κατάσταση στις βαμβακοκαλλιέργειες, ενώ αισθάνονται «αδικημένοι» σε σύγκριση με άλλες περιοχές, όπως υποστήριξε ο κ. Παναγιώτου.
 
Οι ίδιοι αν και νέοι στο επάγγελμα δηλώνουν δυσαρεστημένοι, μιας και από πλευράς τους κρίνουν πως οι τιμές βάμβακος σε σχέση με το κόστος παραγωγής δημιουργούν μία ασύμφορη κατάσταση για τον μέσο καλλιεργητή.
 
«Ακόμα και το αγροτικό πετρέλαιο είναι πολύ ακριβότερο, ειδικά αν το συγκρίνουμε με άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Κύπρος. Πολλοί Αθηναίοι εν μέσω κρίσης θέλουν να φύγουν από την πρωτεύουσα και να ξεκινήσουν δική τους φάρμα ή αγρόκτημα στην επαρχία. Έτσι όπως είναι η φορολογία αυτή η σκέψη δεν αξίζει ούτε μία στο εκατομμύριο», τόνισε εμφατικά ο κ. Παναγιώτου.
 
Κλείνοντας επεσήμανε πως η περιοχή μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική γη και δη στην παραγωγή βαμβακιού, επομένως θα έπρεπε να υπάρχει φροντίδα και μέριμνα για τους ανθρώπους που την καλλιεργούν. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.