Παραμενουν υποστελεχωμενες οι Κτηνιατρικες υπηρεσιες της Περιφερειας ΑΜΘ

Οι προσλήψεις που είχαν προγραμματιστεί βρίσκονται ακόμα «σε εξέλιξη» την ώρα που τα προβλήματα και οι ανάγκες τρέχουν

Σοβαρά υποστελεχωμένες παραμένουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, μιας και ενώ οι προσλήψεις που είχαν προβλεφθεί δεν έχουν έρθει ακόμη, ενώ παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα μεγάλο φόρτο εργασίας.
 
Και παρά το γεγονός ότι σε ένα μικρό διάστημα θα υπάρξει η πρόσληψη, με συμβάσεις 6 κτηνιάτρων που θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των επιζώτιων νοσημάτων, όπως αναφέραμε σε άλλο σημείο του σημερινού φύλλου του «ΠτΘ», πάλι οι υπηρεσίες θα έχουν μεγάλες δυσκολίες.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ήδη από το 2015, είχε γίνει προγραμματισμός για την πρόσληψη 6 μονίμων κτηνιάτρων από την Περιφέρεια, όμως δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος από το Υπουργείο Εσωτερικών, από όπου οι όποιες οχλήσεις επιστρέφουν την απάντηση πως το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Ακόμα όμως και αν προχωρήσουν, σημείωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης, θα είναι σίγουρα μια βοήθεια, όμως δεν μπορούν επ’ ουδενί να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας, που έχουν μεγαλώσει σημαντικά τη στιγμή που το προσωπικό βαίνει διαρκώς μειούμενο. «Όταν εγώ έφτασα στην Ξάνθη, η υπηρεσία, όπως και η υπηρεσία στη Ροδόπη, είχε 25 κτηνιάτρους και εφάρμοζε τρία προγράμματα, τώρα η Ροδόπη έχει 5 κτηνιάτρους ενώ πρέπει να εφαρμόζει 15 προγράμματα, και με πολύ μεγαλύτερη τεκμηρίωση και δουλειά» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Σαχπαζίδης θέλησε να αντικρούσει και σε όσα ακούγονται από κάποιες πλευρές ότι οι κτηνιατρικές αρχές δεν συνεργάζονται με τους ιδιώτες και δεν θέλουν τη συμμετοχή τους. «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εμείς θέλουμε και κατά την προσωπική μου άποψη επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες να εμπλακούν και να βοηθήσουν και οι ιδιώτες συνάδερφοι, όμως το ζητούμενο είναι πως όποιες εργασίες και αν περάσουν στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει και ο δημόσιος να μένει σε ένα ικανό επίπεδο ώστε να ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο» τόνισε, εκφράζοντας την άποψη πως ακόμα και τότε θα πρέπει οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας να έχουν ένα πιο επιτελικό, εποπτικό, συντονιστικό ρόλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.