Παραμενουν τα κοντεινερ στο γηπεδο της Καρυδιας

Παρόλο που ο Δήμος Κομοτηνής είχε δώσει προθεσμία μέχρι το τέλος του 2016 για την απομάκρυνσή τους

Όλα δείχνουν ότι το θέμα θα πάρει τη δικαστική οδό

Δικαστικά φαίνεται ότι θα προχωρήσει το θέμα της απομάκρυνσης των κοντέινερ και των άλλων υλικών που έχουν μείνει στο γήπεδο της Καρυδιάς από την ανάδοχο Ιόνιο Κατασκευαστική, ώστε αυτό να επιστραφεί στο Δήμο Κομοτηνής, που επιθυμεί να δημιουργήσει χώρο άσκησης για τα παιδιά της Καρυδιάς.
 
Και αυτό γιατί δεν έχει γίνει καμία εργασία στο χώρο, την ώρα που η προθεσμία που έδωσε ο Δήμος Κομοτηνής για την παράδοσή του σε αυτόν λήγει στο τέλος του έτους.
 
Ο χώρος το 2007, όταν ξεκινούσε το έργο του κάθετου άξονα της Εγνατίας, είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Κομοτηνής στην Εγνατία Οδό, που ήταν ο κύριος του έργου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον ανάδοχο, την Ιόνιο, ως εργοτάξιο.
 
Το βόρειο τμήμα του κάθετου άξονα ολοκληρώθηκε, ενώ το νότιο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, για αυτό και ο Δήμος Κομοτηνής ζήτησε να του παραδοθεί ο χώρος ώστε να δημιουργηθεί ένα χώρος άθλησης για τα παιδιά της Καρυδιάς.
 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, παρουσία τόσο μελών του τοπικού Συμβουλίου της Καρυδιάς όσο και του νέου Διευθυντή Υπηρεσίας Έργων Αν. Μακεδονίας και Θράκης της Εγνατίας οδού κ. Πασχάλη Τσουκαλά, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε δώσει προθεσμία μέχρι το τέλος του 2016, μιας και επιθυμεί να εντάξει το χώρο στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017 ώστε να γίνουν εργασίες και να μετατραπεί σε χώρο άθλησης. 

Παραμένουν οι δυσκολίες 

Όμως οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ιόνιος Κατασκευαστική δεν φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί, για αυτό και το θέμα μάλλον θα προχωρήσει δικαστικά από πλευράς της Εγνατίας για να υπάρξει μια λύση, αν και θα πρέπει να σημειώσουμε πως η οριστικοποίηση της προσωρινής παραλαβής του έργου του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, προϋπόθετε την αφαίρεση των κοντέινερ από το εργοτάξιο της Ιονίου, που είναι στο γήπεδο.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η όποια αποκατάσταση και παράδοση του χώρου θα καθυστερήσει, καθυστερώντας και τα σχέδια του Δήμου Κομοτηνής για αυτόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.