Παραμενει στις αναπτυξιακες η Περιφερεια ΑΜΘ

«Ανέστρεψε» παλαιότερη απόφαση για απόσυρση η Εκτελεστική Επιτροπή

Τη συνεχιζόμενη δέσμευση της παρούσας διοίκησης για διατήρηση της συμμετοχής της Περιφέρειας στις αναπτυξιακές επιχειρήσεις της ΑΜΘ επαναβεβαίωσε την Τετάρτη 29 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το προηγούμενο διάστημα, κατά τη συζήτηση συμμετοχής της Περιφέρειας σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, μέλη της προηγούμενης διοίκησης, και συγκεκριμένα ο κ. Καραλίδης και ο κ. Δαμιανίδης, είχαν σημειώσει πως υπήρχε απόφαση για την αποχώρηση της Περιφέρειας από τις αναπτυξιακές στις οποίες είχε τη μειοψηφία, και την παραμονή της μόνο στην Εργοανάπτυξη ΑΕ, στην οποία έχει τον απόλυτο έλεγχο.
 
Όμως τελικά μετά από έρευνα, ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως δεν υφίστατο απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα, παρά μόνο απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής (που αποτελείται από τον Περιφερειάρχη και τους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες).
 
Για αυτό και στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε η απόφαση αυτή καταργήθηκε, οπότε ο σχεδιασμός της Περιφέρειας είναι πλέον η παραμονή στις αναπτυξιακές.
 
Όσο για την Εργοανάπτυξη, ο κ. Μέτιος τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες να ενισχυθεί, και θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα το επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.