Παραλυει σημερα η χωρα

Η δεύτερη γενική απεργία για το Ασφαλιστικό πραγματοποιείται την Τετάρτη, δύο ημέρες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό και τις ανακοινώσεις των αλλαγών από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Έτσι, σήμερα αναμένεται να ακινητοποιηθεί κάθε δραστηριότητα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Πέραν των δύο μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, στην κινητοποίηση συμμετέχουν επαγγελματικοί κλάδοι που αντιδρούν στην ενοποίηση των Ταμείων τους.Έτσι, αναλυτικά, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, λιμενεργάτες, δημοσιογράφοι.

Στο Νομό Ροδόπης

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ροδόπης κ. Παντελή Μαγαλιό η κινητοποίηση και στο νομό μας θα είναι μεγάλη. Την Τρίτη μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου μαζί με τον Πρόεδρο ενημέρωναν τους εργαζομένους της ΒΙΠΕ για την απεργία. Μεταφέροντας το κλίμα ο κ Μαγαλιός υποστηρίζει ότι «ο ιδιωτικός τομέας θα ανταποκριθεί στην κινητοποίηση. Είναι άλλο θέμα αν θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση και άλλο αν θα απέχουν από την εργασία τους. Μετά βεβαιότητος όμως θα πω ότι ολόκληρες βιομηχανικές μονάδες θα κλείσουν και δεν θα λειτουργήσουν. Ήδη από πολλές βιομηχανικές μονάδες έχουν σταλεί στο Εργατικό Κέντρο χαρτιά με το προσωπικό ασφαλείας με το οποίο θα λειτουργήσουν». Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής προσανατολίζονταν στο κλείσιμο του δρόμου της ΒΙΠΕ και αναμένονταν να ληφθεί απόφαση αργά το βράδυ της Τρίτης.

«Από την αυριανή απεργία αναμένουμε να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι. Θα κάνουμε τη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς την Περιφέρεια να δώσουμε το ψήφισμα. Στην αυριανή κινητοποίηση εκτός της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν και οι μηχανικοί οι οποίοι στις 10:30 θα βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο αλλά και οι δικηγόροι. Νομίζω ότι η σημερινή απεργία θα έχει μεγάλη κινητοποίηση γιατί πολλοί κλάδοι έχουν δηλώσει συμμετοχή. Πλήττονται από το ασφαλιστικό και τους αφορά όλους. Είναι αδιανόητο να αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μειωθούν οι συντάξεις. Επιμένει η καινούργια υπουργός προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα οι εργαζόμενοι θα δώσουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αυτή η πολιτική δεν πρέπει να περάσει».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.