Παραλιακη ζωνη: 8 θεσεις για καντινες και 2 για θαλασσια παιχνιδια

Μέσα στο Μάιο οι δημοπρασίες για την εκμίσθωσή τους

Με ταχύτατες διαδικασίες κινήθηκε ο Δήμος Κομοτηνής για να μπορέσει να δημοπρατήσει το συντομότερο δυνατό τις θέσεις στις παραλίες της Αρωγής και της Μέσης ώστε να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς η τουριστική περίοδος στη Ροδόπη, περνώντας άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης τον καθορισμό των τμημάτων του αιγιαλού για την αξιοποίηση και χρήση. Έτσι καθορίστηκαν εφτά θέσεις στην παραλία Αρωγής και μία στην παραλία Μέσης, όπου θα αναπτυχθούν καντίνες και ομπρέλες με ξαπλώστρες, καθώς και από μία θέση για θαλάσσια παιχνίδια στις δύο παραλίες, την ίδια μέρα που εκδόθηκε το ΦΕΚ με το άρθρο που παρατείνει την περυσινή υπουργική απόφαση για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους κατά ένα χρόνο.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο Δήμος περιμένει ένα μεγάλο κύμα τουριστών από τους βόρειους  γείτονες μας φέτος, για αυτό και θεωρήθηκε κατεπείγουσα η διευθέτηση του θέματος μιας και η τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών και επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η αύξηση στην επισκεψιμότητα των παραλιών του Δήμου.

Αξιοποίηση σε όλη την παραλία

Πριν τη συζήτηση του θέματος ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης ενημέρωσε το Συμβούλιο για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ, ευχαριστώντας δημόσια τόσο τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ που βοήθησε στο να γίνει η συνάντηση αλλά και τους βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, που είχαν επισκεφτεί και ενημερώσει προηγουμένως τον πρόεδρο. Σημείωσε δε πως φαίνεται ότι η «ιστορία» αυτή έχει αίσιο τέλος, με την αξιοποίηση, αν όλα πάνε καλά, όλης της παραλίας Φαναρίου και Αρωγής.

Πρώτος στη χώρα ο δήμος Κομοτηνής που εκκινεί τις διαδικασίες δημοπράτησης

Την εισήγηση για το θέμα έκανε η κ. Στογιαννίδου, η οποία τόνισε πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα πριν από την κυκλοφορία του ΦΕΚ για την παράταση της υπουργικής απόφασης, όμως μόλις αυτή έγινε το πρωί της Τετάρτης, οι υπηρεσίες του Δήμου, με δεδομένο ότι υπήρχε προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο για το μεσημέρι της ίδιας μέρας, προετοίμασαν και εισήγαγαν ως κατεπείγον θέμα τον καθορισμό των θέσεων, θεωρώντας πως πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες και να έχουν αναπτυγμένες επιχειρήσεις στον αιγιαλό του Δήμου Κομοτηνής.
 
«Νομίζω ότι σε όλη την Ελλάδα ο Δήμος Κομοτηνής πρώτος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των συγκεκριμένων εκτάσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Στογιαννίδου,  τονίζοντας πως οι δημοπρασίες θα γίνουν μέσα στο Μάιο, αφού μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα προχωρήσει σε προκήρυξη του διαγωνισμού.
 
«Για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ζήτημα αυτό, νομίζω ότι σήμερα δείξαμε τα αντανακλαστικά μας και κάναμε τις δέουσες διαδικασίες» ανέφερε η κ. Στογιαννίδου, συγχαίροντας τις αρμόδιες υπαλλήλους του Δήμου Κομοτηνής, την κ. Χατζημιχαήλ και την κ. Λιβαδά, που φρόντισαν για να γίνει ο καθορισμός των θέσεων αυθημερόν, αλλά και τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη για τον άψογο συντονισμό των υπηρεσιών.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως με άλλη συναφή απόφαση εγκρίθηκε ο καθορισμός ανταλλάγματος ανά τετραγωνικό μέτρο για την απευθείας χρήση αιγιαλού στην παραλία Μέσης, που αφορά την επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο και εκ του νόμου έχει προτεραιότητα στην παραχώρηση του χώρου της παραλίας μπροστά από αυτή. Το τίμημα θα ανέλθει στα 12 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αν και η Κτηματική Υπηρεσία, που έχει τον τελευταίο λόγο, θα κρίνει αν αυτό θα ισχύσει ή αν θα αυξηθεί ή μειωθεί. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.