Παραλια Πετρωτων: Οι καδοι σκουπιδιων αδειοι, η παραλια γεματη

«Κατειλημμένη» από σκουπίδια η αμμώδης παραλία του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών

Πλαστικά, αλουμινένια κουτάκια… ακόμη και είδη ατομικής υγιεινής διάσπαρτα στην παραλία

Στην παραλία των Πετρωτών βρεθήκαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν το λιγότερο απογοητευτική.

Τα θετικά συναισθήματα των καθαρών νερών, της μεγάλης αμμώδους παραλίας αλλά και της πολυκοσμίας που είχαμε με την άφιξή μας, γρήγορα αντικαταστάθηκαν με έκπληξη, αρχικά, και απογοήτευση δευτερευόντως καθώς το κομμάτι της παραλίας που επιλέξαμε πέραν των πολυμελών οικογενειών, και των προαναφερθέντων καθαρών νερών, ήταν στη κυριολεξία κατειλημμένο από σκουπίδια.

Πεταμένα πλαστικά μπουκάλια και μάλιστα ανοιχτά, πλαστικά σκεύη, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, πλαστικές σακούλες, ακόμα και είδη ατομικής υγιεινής ήταν διάσπαρτα σε όλο σχεδόν το μήκος και το πλάτος της παραλίας, κάποια εξ αυτών μάλιστα σε αυτοσχέδιους κάδους απορριμμάτων μεταξύ των βράχων, καθώς και εντός της θάλασσας.

Ένας εντυπωσιακός δυστυχώς αριθμός σκουπιδιών σε ένα ειδυλλιακό από κάθε άποψη και ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς μέρος του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, ιδιαίτερα ενοχλητικός δε ως εικόνα και σε πλήρη αντιπαράθεση με την «ζωή» που εκπέμπει η παραλία με τις δεκάδες οικογένειες, τις παιδικές φωνές που κυριαρχούν αλλά και τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται διαθέσιμοι στον δρόμο παράλληλα με την παραλία σε ικανή πυκνότητα ούτως ώστε οι λουόμενοι να πετούν τα σκουπίδια τους με την αναχώρηση τους από την παραλία.

Ο ικανός αριθμός κάδων αποδεικνύει τη διάθεση της δημοτικής αρχής, απουσία ωστόσο συνείδησης από πλευράς των ίδιων των πολιτών μάλλον αυτή καθίσταται ανενεργή επί της ουσίας.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο απουσία ατομικής και συλλογικής συνείδησης, μήπως θα ήταν η στιγμή οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να προχωρήσουν στην ενημέρωση των πολιτών, πολύγλωσση καθώς τέτοιο είναι και το «ακροατήριο», στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης ούτως ώστε να ευαισθητοποιήσει; Και πέραν της ενημέρωσης με την  διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών ή ακόμα και ελεγκτικού μηχανισμού και προστίμων;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.