Παραιτηθηκε το πρυτανικο σχημα

Αναμενόμενη θεωρείται από πολλούς η απόφαση του πρύτανη Ιωάννη Σχινά να υποβάλλει την παραίτησή του στη Σύγκλητο αν και υπήρχαν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που υποστήριζαν το αντίθετο μέχρι την τελευταία στιγμή. Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε επί μακρόν το θέμα, με τοποθετήσεις των μελών της Συγκλήτου υπέρ ή κατά της πρότασης. Είχε προηγηθεί η προχθεσινή ανακοίνωση – πρόταση για παραίτηση από 37 μέλη της, όπως και οι τοποθετήσεις της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ (της πλειοψηφίας των τμημάτων) που κατέληγαν στην παραίτηση θεωρώντας την ως τη μόνη ενδεδειγμένη λύση.

Την παραίτησή τους στη Σύγκλητο υπέβαλαν χθες ο πρύτανης Ι. Σχινάς και οι αντιπρυτάνεις Αθανάσιος Καραμπίνης, Κωνσταντίνος Σιμόπουλος και Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου. Οι πρυτανικές εκλογές ορίστηκε να διεξαχθούν την 1η Ιουνίου, ώστε να εκλεγεί το προσωρινό πρυτανικό σχήμα μέχρι τις ερχόμενες εκλογές που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2006. Από τους παραιτηθέντες συμφωνήθηκε παρουσία της συγκλήτου να μην γίνει καμία δήλωση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι φοιτητές κράτησαν ουδέτερη στάση, ενώ υπήρξαν και μέλη που τάχθηκαν κατά της παραίτησης. Στη Σύγκλητο ορίστηκε πενταμελής εφορευτική επιτροπή εκλογών.

Η παραίτηση θεωρήθηκε από πολλούς ως η μόνη λύση μετά την τοποθέτηση της πλειοψηφίας της Συγκλήτου και της Γενικής Συνέλευσης της Νομικής υπέρ αυτής. Στις 26 Μαΐου θα γίνει η επόμενη σύγκλητος και μέχρι τότε θα έχουν ξεκαθαρίσει οι υποψηφιότητες.

Το επόμενο πρυτανικό σχήμα θα είναι μεταβατικό και θα κρατήσει τα ηνία της διοίκησης μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν τον Απρίλη του 2006.

Οι επόμενες συμμαχίες δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα προκύψουν από το προϊόν της διάσπασης που έχει δημιουργηθεί στο παρόν πρυτανικό σχήμα, θεωρείται πάντως βέβαιο ότι σε περίπτωση που κατεβάσουν συνδυασμό οι κ.κ. Σιμόπουλος και Καραμπίνης ένας εκ των τριών αντιπρυτάνεων θα προέλθει από τη Νομική, ίσως και από την παλιά «ομάδα» Σχινά. Σε κάθε περίπτωση η Νομική, το ΤΕΦΑΑ και η Ιατρική θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις εκλογές και στην προεκλογική περίοδο λόγω του μεγάλου αριθμού εκλεκτόρων που έχουν.

Κάποιοι από τους φοιτητές μαθαίνουμε ότι ετοιμάζουν κείμενο συμπαράστασης στο πρόσωπο του Ιωάννη Σχινά, κρίνοντας ότι έχει σταθεί στο πλευρό τους ακόμη και σ’ αυτήν την κρίσιμη οικονομικά για το πανεπιστήμιο περίοδο.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.