Παραιτηθηκε -και τυπικα- απο το χαρτοφυλακιο τουρισμου ο Μιχαλης Αμοιριδης

«Κάνοντας πράξη το σχεδιασμό και αναμορφώνοντας τα μέσα και τον τρόπο προβολής, καταφέραμε σημαντικές επιτυχίες για το σύνολο της ΑΜΘ»

Την παραίτηση από τα καθήκοντα του αρμόδιου περιφερειακού συμβούλου για θέμα τουριστικής ανάπτυξης, εκθέσεων, υποστήριξης δημοσίων και διεθνών σχέσεων υπέβαλε ενώπιον του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης. Η παραίτηση βέβαια είχε τυπικό χαρακτήρα ώστε να μην υπάρξει σύγχυση αφού οι εν λόγω αρμοδιότητες είχαν μεταβιβαστεί ήδη στον κ. Κώστα Αντωνιάδη, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κατά τον πρόσφατο «ανασχηματισμό» που έκανε ο κ. Μέτιος.
 
«Υπηρέτησα την Περιφέρεια μας και άσκησα διοίκηση, ακολουθώντας το σχεδιασμό του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας, Γιώργου Παυλίδη. Σχεδιασμό τον οποίο όλοι συνδιαμορφώσαμε, συνυπογράψαμε μαζί του και η κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης υπερψήφισε για να εφαρμοσθεί κατά τη θητεία μας» σημείωσε κατά τη δήλωση παραίτησής του ο κ. Αμοιρίδης για να υπογραμμίζει πως «κάνοντας πράξη το σχεδιασμό και αναμορφώνοντας τα μέσα και τον τρόπο προβολής, καταφέραμε σημαντικές επιτυχίες και από την αρχική υστέρηση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο πετύχαμε ισχυρή αύξηση και θετικά αποτελέσματα κατά πολύ υψηλότερα του εθνικού μέσου όρου για σύνολο της ΑΜΘ».
 
Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό των στοχεύσεων και των αποτελεσμάτων στο κομμάτι του τουρισμού κατά τη διάρκεια που ο ίδιος είχε την εκτελεστική πρωτοβουλία απαρίθμησε λέγοντας «επιδιώξαμε, να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές με τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς, διαμορφωτές κοινής γνώμης, αεροπορικές εταιρείες και πετύχαμε να είμαστε πλέον συνεργάτες και σύμμαχοι. Προσπαθήσαμε να μοχλεύσουμε την τοπική κοινωνία ώστε να συνδράμει και να αναπτύξει  τουριστικές υπηρεσίες και εκεί όπου υπήρχε υστέρηση. Δουλέψαμε ώστε, η πεζοπορική διαδρομή VIA EGNATIA, η ενίσχυση του φυσιολατρικού τουρισμού στα εθνικά μας πάρκα, η επαγγελματική επιμόρφωση ανέργων και εργαζομένων στο τουριστικό κλάδο, η ανανέωση των εργαλείων προβολής και η δημιουργία νέου marketing plan σε συνεργασία με Ξενοδόχους και ΣΕΤΕ, χρηματοδοτούμενα  μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αναμένεται η έγκριση τους άμεσα, να αποτελέσουν, σημαντικά εργαλεία για το μέλλον».
 
Μάλιστα ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη επιτυχία της τουριστικής «διπλωματίας» της Περιφέρειας, αυτή της συνδιοργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη, του πρώτου από τα δύο συνέδρια που θα διοργανωθούν στην Ευρώπη, για τους Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού για να εκφράσει την ελπίδα, κλείνοντας, μέσα στο 2017 η διοίκηση της Περιφέρειας να εκκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού, «με την ενεργό κυρίαρχη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα, της αυτοδιοίκησης και της στελέχωσης του με ειδικευμένο προσωπικό, αποκλειστικής απασχόλησης στον τομέα, ώστε να θεσμοθετηθεί η πραγματική διαβούλευση στην πολιτική διαμόρφωση στόχων, να υπάρξει ευρύτατος συντονισμός και ακόμη πιο ισχυρός εκσυγχρονισμός στο σχεδιασμό, την προβολή και την επίτευξη αποτελεσμάτων από την εφαρμογή τους για το σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.