Παραιτηθηκε απο τη θεση του περιφερειαρχη ο κ. Αρης Παπαδοπουλος

Την παραίτησή του από την θέση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπέβαλε την Τετάρτη ο κ. Άρης Παπαδόπουλος προς τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπηρέτησε ως περιφερειάρχης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επί τρία συναπτά έτη, από τον Οκτώβριο του 2000 μέχρι και σήμερα, ενώ προηγουμένως υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια στην Δυτική Μακεδονία από το 1996 έως το 2000.

Την θέση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καταλαμβάνει ο κ. Ζαφείρης Σακελάρης, που διετέλεσε επί δύο τετραετίες δήμαρχος Ανθεμούντας του νομού Χαλκιδικής με έδρα την Γαλάτιστα, αλλά δεν επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2002. Ο κ. Σακελάρης θεωρείται πετυχημένος δήμαρχος και θα πρέπει να σημειωθεί ότι χρημάτισε πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Χαλκιδικής και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Χαλκιδικής.
Ο νομός Χαλκιδικής από τον οποίο προέρχεται ο νέος περιφερειάρχης είναι η και η εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Πάχτα, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ανεβαίνει και ο πήχης των κυβερνητικών φιλοδοξιών για την υλοποίηση των έργων και των δράσεων του Γ΄ ΚΠΣ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πάντως ο κ. Άρης Παπαδόπουλος στην δήλωση της παραίτησης του αναφέρει ότι η περιφέρεια ΑΜ-Θ, βρίσκεται στην 2η θέση των απορροφήσεων πόρων του Γ΄ ΚΠΣ σε επίπεδο χώρας.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Παπαδόπουλος αφού ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την εμπιστοσύνη με την οποία το περιέβαλε, προβαίνει σε μια γενική περιγραφή των προτεραιοτήτων που χαρακτήρισαν το έργο του στη διάρκεια της τριετούς του θητείας οι οποίες συνοψίζονται: στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής, σύγχρονης και ανταγωνιστικής περιφέρειας, ανατολικό κέντρο των Βαλκανίων και των Παρευξεινίων χωρών, στην ανάπτυξη μιας πολυκεντρικής και ισόρροπης περιφέρειας, στην Ισονομία και την Ισοπολιτεία, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και τη δημιουργία θέσεων για την στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της περιφέρειας και στην αποτελεσματική υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων.

Ο κ. Παπαδόπουλος αποτιμά ως θετικό το έργο που πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του και αφήνει αιχμές για εκείνους που προσπαθούν να το αμαυρώσουν, δημιουργώντας «κηλίδες», οι οποίες, όμως, «δεν μπορούν να σταματήσουν την πορεία αναβάθμισης, του εκσυγχρονισμού και της προόδου της περιοχής».

Από κάποιους κύκλους εκφράζεται η εκτίμηση ότι ο κ. Παπαδόπουλος θα πολιτευτεί στην Δράμα με το ΠαΣοΚ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, άποψη που ενισχύεται και από το γεγονός ότι στο τέλος του κειμένου της παραίτησής του αναφέρει ότι θα παραμείνει πολίτης της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Παλαιότερα, πάντως, ο ίδιος είχε δηλώσει, ότι με την ολοκλήρωση της θητείας του ως περιφερειάρχη θα επέστρεφε στην θέση του στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.