Παραδοθηκε το κοινο κειμενο κατα της απαγορευσης δημοσιων συναθροισεων σε Βουλη, Μαξιμου και ΠτΔ

Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 ξεκαθάρισαν ότι το κείμενο δεν αφορά μόνο το Πολυτεχνείο αλλά την καταπάτηση του Συντάγματος

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέδωσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από τους βουλευτές  Όλγα Γεροβασίλη, Θανάση Παφίλη, Σοφία Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη, καθώς και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) το κοινό κείμενο με τις υπογραφές ενάντια στην «βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική» απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη. Νωρίτερα, παρέδωσαν το κείμενο στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Κώστα Τασούλα και στον υπουργό Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κ. Τασούλας ρώτησε την αντιπροσωπεία αν το κείμενο αφορά την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο. «Όχι», ξεκαθάρισαν οι βουλευτές και ο εκπρόσωπος του ΣΦΕΑ. Όπως υπογράμμισαν, αφορά την άρση της απαγόρευσης για τις δημόσιες συναθροίσεις και την καταπάτηση του Συντάγματος.

Στο κοινό κείμενο τα τρία κόμματα καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει ακόμη και τώρα την «απαράδεκτη απόφασή της».

«Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές», τονίζουν. Συμπληρώνουν επίσης ότι «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας» καθώς οι «φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

 

Με πληροφορίες από avgi.gr
Φωτο: eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.