ΠΑΟΚ Κοσμιου – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 2-3

Ρεπορτάζ από το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης μεταξύ του ΠΑΟΚ Κοσμίου και Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου

Στο φινάλε του πρώτου γύρου της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης έμελε να πραγματοποιηθεί το καλύτερο παιχνίδι ποιοτικά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε ένα ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξεως η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου με ολική ανατροπή κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ Κοσμίου με 2-3 και τον έριξε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά από την πρώτη αγωνιστική.
 Αρκετές και σημαντικές ήταν οι απουσίες για τον  Γιώργο Δίγκα που  δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Σεϊδάν Μαμούτ,  Μιχαλακέλλη, Ταμάμη και Παπαρούνα.

Από την πλευρά του ο Σάκης Σκουλής στερήθηκε των υπηρεσιών μόνο του Σάκη Δανίδη.
 
Αγωνιστικά οι 120 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κοσμίο ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που είχε σχεδόν τα πάντα, 5 γκολ, ανατροπές, ένταση εναλλαγή συναισθημάτων.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Αμέτ Ερκάν στο 42΄και 56΄. 
Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.
Μείωσε αρχικά σε 2-1 με τον Ταβασίδη στο 65, ισοφάρισε 2-2 με τον Πανουργιά στο 70΄ και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 79΄με τον Παρασκευόπουλο για το τελικό 2-3.
 
Οι φάσεις του αγώνα
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 4΄βρέθηκαν κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του Αλεξακούδη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοσμίου.
Η πρώτη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στα καρέ της Δόξας ήταν στο 8΄όταν Αραμπάς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βασιλείου.
Στο 11΄για την Δόξα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ταβασίδη ο Παρασκευόπουλος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα φεύγει άουτ.
Στο 22΄για το Κόσμιο ο Αθανασίου με ωραία παράλληλη μπαλιά θα βρει τον Αμέτ Ερκάν αλλά το σουτ από πλάγια θέση έφυγε άουτ.
Πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 27΄ όταν μετά παο εκτέλεση κόρνερτου Ξενάκη ο Φλέγγας έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βασιλείου.
Φτάνουμε στο 42΄όπου ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα ανοίξει το σκορ όταν ο Ξενάκης με ωραία σέντρα θα βρει τον Ερκάν ο οποίος μέσα από την μεγάλη περιοχή θα πλασάρει στην αριστερή γωνιά του Βασιλείου κάνοντας το 1-0.

Στο αμέσως επόμνεο λεπτό η Δόξα απάντησε με μια κεφαλιά του Αλεξακούδη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κόσιη, που έφυγε άουτ.
 
Στο δεύτερο μέρος το Κόσμιο μπήκε πιο δυνατά και στο 47΄έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά το φάουλ που εκτέλεσε ο Ξενάκης και έφυγε άουτ.
Στο 55΄μεγάλη ευκαρία για το Νέο Σιδηροχώρι να ισοφαρίσει αλλά το σουτ Αλεξακούδη χτύπησε το δοκάρι του Μπουτσακτσή Εφτούν.
Στο 65΄ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα διπλασιάσει τα τέρματα του και πάλι με τον Αμέτ Ερκάν που με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή πέτυχε το 2-0.
Η απάντηση από την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ήρθε στο 65.
Ο Παρασκευόπουλος από δεξιά με ωραία σέντρα βρήκε τον Ταβασίδη που με έξυπνο σουτ μείωσε σε 2-1.

Στο 70΄θα έρθει η ισοφαρίσει για την ομάδα του Σάκη Σκουλή με ωραίο πλασέ του Πανουργιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόσιη.
Στο 73΄ο για τον ΠΑΟΚ ο Φλέγγας πάσαρε ωραία στον Ερκάν αλλά το σουτ του θα αποκρούσει σωτήρια ο Βασιλείου.
Στο 79΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα ολοκληρώσει την ανατροπή με καταπληκτικό ευθύβολο σουτ ακριβείας αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παρασκευόπουλου.
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δίγκας): Μπουτσακτσή, Αθανασίου, Γιαπρακτσής (72΄Λεβεντέλλης), Αραμπάς, Ζουμπιάδης, Κυπιρτόγλου, Μορφακίδης, Ξενάκης, Αμετ Ερκάν, Φλέγγας, Τσαγκαλίδης (58΄Μαντζιούνης )
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Βασιλείου, Παρασκευόπουλος, Αλεξακούδης, Αγγελής, Πλασταράς, Αμοιρόπουλος, Κόσιης (85΄Παπαδόπουλος), Γάιδας, Πανουργιάς (83΄Ανδρέου), Ταβασίδης, Χατζηπαπάς (78΄Γιαννακίδης)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.