ΠΑΟΚ Κοσμιου – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 1-0

Το Κόσμιο αντεπιτίθεται

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής πραγματοποιήθηκε στο Κόσμιο όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την δεύτερη στην βαθμολογία Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.
Μετά από ένα αρκετά καλό  παιχνίδι οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με 1-0 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Γκόγκος στο 58΄.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι όπως υποστηρίζουν σε ανατροπή των Χατζήπαπα και Αμοιρόπουλο.
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 100 φίλοι του ποδοσφαίρου που παρακολούθησαν το παιχνίδι κυρίως μέσα από τα αυτοκίνητα τους λόγω του ψύχους που επικρατούσε.
Στο γήπεδο βρέθηκαν και κάποιοι αγρότες με μαύρες σημαίες επάνω στα αγροτικά τους αυτοκίνητα αφήνοντας για λίγο τα μπλόκα για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως  στο  παιχνίδι ήταν και τρείς εθελοντές από το σώμα Σαμαρειτών-διασωστών-ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος  Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που χρειάστηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τρείς περιπτώσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.  

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Ο Γιώργος Δίγκας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Μπουτσακτσή Εφτούν.
Στην άμυνα αγωνίστηκαν δεξιά ο Κυπιρτογλου , αριστερά ο Γιαπρακτσής  και στο κέντρο οι Ταμάμης και Ραφαήλ Παναγιώτου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ξενάκης και Φλέγγας.
Λίγο πιο μπροστά τους κινιόταν ο Ταβασίδης με τους Γκόγκο αριστερά, Μάναλη  δεξιά και μοναδικό προωθημένο τον Αμέτ Ερκάν.

Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Σκουλής είχε δύο πολύ σημαντικές απουσίες, αυτές των Κόσιη και Γιαννακίδη.
Επίσης με διάταξη 4-2-3-1 ο προπονητής της Δόξας ξεκίνησε με τον Ποιμενίδη κάτω από τα δοκάρια.
Παναγιώτου και Σουλτανίδης ήταν τα δύο στόπερ, ο Μαραγκός αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο δεξί ο Αμοιρόπουλος. Γαϊδας και Δερμετζίδης αποτελούσαν τα δύο αμυντικά χάφ, με τον Λεφή να αγωνιζόταν  μπροστά τους σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο. 
Αριστερά στην επίθεση βρισκόταν ο Χατζήπαπας, δεξιά ο Μαυρόπουλος και στην κορυφή ο Σάκης Δανίδης απέναντι στην πρώην ομάδα του που υπήρξε για κάποιο διάστημα παίχτης και προπονητής.

Το πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Κόσμιο να μπαίνει πιο δυνατά και στο 7΄ο Ερκάν έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή από τον Σουλτανίδη έκανε το σουτ αλλά ο Ποιμενίδης με τα ακροδάχτυλα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 12΄και πάλι για τον ΠΑΟΚ από δεξιά ο Κυπιρτογλου έβγαλε σέντρα ο Γκόγκος από το σημείο του πέναλτι έκανε την κεφαλιά αλλά ήταν αδύναμη και δεν ανησύχησε τον Ποιμενίδη.
Στο 20΄ο  Γίωργος Δίγκας θα προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Φλέγγας ένιωσε ένα τράβηγμα στον δικέφαλο και αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Βοργιατζίδης.

Στο 33΄για τους γηπεδούχους από αριστερά ο Ερκάν μετά από  ωραία προσπάθεια  έκοψε στον επερχόμενο Μάναλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ αλλά έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 34΄ο Σάκης Σκουλής βλέποντας πως η αμυντική του γραμμή δεν τα πήγαινε καλά, προχώρησε σε μια εσωτερική αλλαγή περνώντας πίσω τον Λεφή και τον Σουλτανίδη τον ανέβασε στα χαφ.
Παραλίγο αυτή του η αλλαγή να αποφέρει καρπούς όταν στο 37΄αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή ο Σουλτανίδης βλέποντας τον Μπουτσακτσή λίγο έξω από την εστία του προσπάθησε και με την βοήθεια του αέρα να τον κρεμάσει, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Αυτήν ήταν και η τελευταία φάση του πρώτο μέρους.

 Το δεύτερο ημίχρονο
Στον ΠΑΟΚ Κοσμίου ανήκει η φάση του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 49΄όταν ο Ξενάκης έβγαλε ωραία μπαλιά αριστερά στον Γκόγκο αυτός έκανε το σουτ με τον Ποιμενίδη να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 50΄η Δόξα θα απειλήσει για πρώτη φορά ουσιαστικά στο παιχνίδι όταν ο Σουλτανίδης έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Γάϊδα, αυτός τετ α τετ με τον Μπουτσακτσή Εφτούν δεν μπόρεσε να το νικήσει καθώς ο τερματοφύλακας του Κοσμίου απέκρουσε την μπάλα.
Στο 55΄ο Μάναλης θα σημειώσει γκολ για το Κόσμιο αλλά θα ακυρωθεί από τον διαιτητή κ. Κουμπαράκη με την υπόδειξη πως ο παίχτης του ΠΑΟΚ έκανε επιθετικό φάουλ στον Μαραγκό.

Στο 58΄οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ όταν ο Ξενάκης έβγαλε ωραία μπαλιά αριστερά στον Γκόγκο και αυτός αυτήν την φορά θα πλασάρει  ψύχραιμα τον Ποιμενίδη κάνοντας το 1-0 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 76΄η Δόξα θα χάσει μια καλή ευκαιρία όταν από Χατζήπαπας από δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Ξενοδοχίδης έπιασε την κεφαλιά ο Μπουτσακτσή Εφτούν απέκρουσε την μπάλα και στην συνέχεια από πολύ κοντά ο Δανίδης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το σουτ του να φεύγει άουτ.

Στο 81΄για το Κόσμιο ο Ερκάν μετά από ωραία κάθετη του Κυπιρτογλου βρέθηκε απέναντι στον Ποιμενίδη αλλά του σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

Στο 88΄οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα για πέναλτι επάνω στον Αμοιρόπουλο αλλά ο διαιτητής κ. Κουμπαράκης ήταν κοντά στην φάση και έδειξε παίζεται.
Στο 89΄η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μαραγκός έβγαλε την σέντρα ο Δανίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μπουτσακτσή Εφτούν απέκρουσε την μπάλα.

Το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και το Κόσμιο πανηγύρισε μια σημαντική νίκη που σε συνδυασμό  με τις απώλειες βαθμών  και των άλλων ομάδων που προηγούνται από αυτόν στην ροκάνισε λίγο την διαφορά και ανέβηκε στη βαθμολογία.
Από την άλλη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου μπορεί να έχασε αλλά ήταν μικρό το κακό καθώς μετά το στραβοπάτημα των Προσκυνητών η μεταξύ τους διαφορά αυξήθηκε στον ένα βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δίγκας): Μπουτσαχτσή Εφτούν, Κυπιτρόγλου, Γιαπρακτσής, Παναγιώτου, Ταμάμης, Ξενάκης, Μάναλης, Φλέγγας(20΄ Βοργιατζίδης), Αμέτ Ερκάν , Ταβασίδης(75΄ Αθανασίου), Γκόγκος(78΄ Ζαχαρόπουλος)

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Παναγιώτου, Σουλτανίδης, Ντεμιρτζίδης, Μαυρόπουλος (46΄ Ξενοδοχίδης), Λεφής, Δανίδης, Γαΐδας, Χατζήπαπας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.