ΠΑΟΚ Κοσμιου – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 1-0

Ο Νεαζή Αλή «χάρισε» το ντέρμπι στο Κόσμιο

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των Play Off  της  Α1 ερασιτεχνικής  διεξήχθη στο Κόσμιο όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, μία νίκη που τον ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς.
Η εικόνα του ματς.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να είναι καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του, χάνοντας  κλασικές  ευκαιρίες και για άλλα τέρματα δείχνοντας για άλλο ένα ματς το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.
Από την άλλη η κούραση από το παιχνίδι της Τετάρτης με την Δόξα Δράμας και οι πολλές απουσίες επηρέασαν σαφώς την ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου που προσπαθούσε κυρίως να απειλήσει με αντεπιθέσεις κυρίως από αριστερά με τον Χατζήπαπα.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη  τους ευκαιρία για να προηγηθούν στο 12΄όταν το πέναλτι που εκτέλεσε ο Λεφής απέκρουσε ο Μπουτσακτσή.
Την νίκη στους γηπεδούχους χάρισε ο Νεαζή Αλή στο 62΄με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ.
Το ντέρμπι παρακολούθησαν περίπου 70 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά η βροχή που ξεκίνησε στο 55΄ κάποιους τους ανάγκασε να αποχωρήσουν και άλλους  να δουν την συνέχεια τους ματς μέσα από τα αυτοκίνητα τους.
Αξίζει να αναφέρουμε πως  στο γήπεδο υπήρχαν  4 εθελοντές του σώματος  εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών  και  Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής που μάλιστα χρειάστηκε  να επέμβουν  στο 88΄στον τραυματισμό του Αμέτ Ερκάν  που προήλθε μετά από  μια σύγκρουση με τον Ποιμενίδη.

 Τα πλάνα των δύο προπονητών.
Ο Γιώργος Δίγκας για τους γηπεδούχους  που είχε μοναδικό απόντα τον Φλέγγα παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3.
Τερματοφύλακας ήταν ο Μπουτσακτσή Εφτούν. Δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Αθανασίου, αριστερά ο Καπετάνος και κεντρικό αμυντικό  δίδυμο οι Ταμάμης και Παναγιώτου.
Μπροστά τους αγωνίστηκε  ο Ξενάκης και εσωτερικοί μέσοι ήταν Γιαπρακτσής και Κυπιρτόγλου.
Στην επίθεση δεξιά ήταν ο Μάναλης, αριστερά ο Ερκάν και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκόγκος.
 
Από την άλλη πλευρά ο  Σάκης Σκουλής μετρούσε πολλές και σημαντικές απουσίες καθώς στερήθηκε των υπηρεσιών των Μαραγκού, Γάϊδα, Τουφεξή, Γιαννακίδη, Κόσιη, Σουλτανίδη, Αγγελή και Βασιλείου.
Βάσει αυτών των απουσιών παρέταξε μια ενδεκάδα ανάγκης σε διάταξη 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Ποιμενίδης. Στην άμυνα αριστερά αγωνίστηκε ο Αντώνης Παππούς, αριστερά αν και επιθετικός ο Νταναδάς, και οι δύο στόπερ ήταν οι Λεφής και Παναγιώτου.
Αμυντικός μέσος ήταν ο Ντεμιρτσίδης , με τους Ντράτση και  Αμοιρόπουλο να κινούνται πιο μπροστά του.
Στην επίθεση αριστερά έπαιξε ο Χατζήπαπα, δεξιά ο Μαυρόπουλος και στη κορυφή ο Δανίδης.
 
Το πρώτο ημίχρονο
 Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους στο 7΄ όταν μετά από κόρνερ του Αθανασίου στο πρώτο δοκάρι ο Γκόγκος έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 12΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα κερδίσει πέναλτι όταν ο Αθανασίου θα ανατρέψει τον Χατζήπαπα μέσα στην μεγάλη περιοχή.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεφής με τον Μπουτσακτσή Εφτούν να αποκρούει την μπάλα σε κόρνερ.

Στην συνέχεια της φάσης στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Αμοιρόπουλος ο Δανίδης έπιασε  την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 16΄για το Κόσμιο από αριστερά ο Ξενάκης εκτέλεσε φάουλ με τον Ταμάμη να πιάνει την κεφαλιά αλλά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ο Παππούς απομάκρυνε την μπάλα.
Στο 20΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Καπετάνος έκανε την σέντρα για τον Γκόγκο αυτός με ωραία προσποίηση άφησε την μπάλα για τον Μάναλη αλλά το σουτ του απέκρουσε ωραία ο Ποιμενίδης.
Στο 21΄πάντα για τον ΠΑΟΚ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αθανασίου ο Ερκάν σε πρώτη φάση έκανε το σουτ με τον  Ποιμενίδη να αποκρούει, στη συνέχεια  η μπάλα στρώθηκε  στον Μάναλη που έκανε  νέο σουτ το οποίο κατέληξε άουτ.
Και πάλι για το Κόσμιο ο Ερκάν στο 24΄έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Γκόγκο ο οποίος από καλή θέση έκανε το σουτ με τον Ποιμενίδη σε ετοιμότητα να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 36΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα χάσει την μεγαλύτερη της ευκαιρία μετά το πέναλτι όταν ο Δανίδης  έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Χατζήπαπα ο οποίος από πλάγια αριστερά απέναντι στον Μπουτσακτσή έκανε το πλασέ ΜΕ   την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό  κάθετο δοκάρι.
Στο 40΄άλλη μια δάση για τους φιλοξενούμενους μετά από κόρνερ ο Ντράτση έπιασε την κεφαλιά ο Μπουτσακτσή με υπερένταση απέκρουσε την μπάλα στην συνέχεια της φάσης ο Παναγιώτου μετά από νέα σέντρα του Λεφή έπιασε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.
Στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο ΠΑΟΚ Κοσμίου απείλησε με ένα καλό σουτ του Ερκάν άλλο ένα του Καπετάνου χωρίς να βρουν  όμως στόχο και έτσι το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου και τα πρώτα 15 λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ουσιαστικό .
Στο 61΄ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα ανοίξει το σκορ με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Νεαζή Αλή το οποίο είχε κερδίσει πιο πριν ο Αμέτ Ερκάν.

Στο 67΄η  Δόξα προσπάθησε να απειλήσει όταν ο Δανίδης έβγαλε ωραία κάθετη στον Χατζήπαπα αυτός στην κίνηση έκανε στο σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 74΄ για το Κόσμιο ο Νεαζή Αλή από δεξιά έκοψε ωραία για τον επερχόμενο Ερκάν που στην κίνηση έκανε το σουτ που κατέληξε άουτ.
Στο 78΄οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία να κάνουν το 2-0 όταν ο Κυπιρτόγλου  πάσαρε στον Ερκάν που έκανε το σουτ με τον Ποιμενίδη να αποκρούει στην συνέχεια της φάσης ο Ζαχαρόπουλος έκανε νέο σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ .

Αυτή ήταν η τελευταία φάση του ντέρμπι καθώς στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι το ουσιαστικό και έτσι ο ΠΑΟΚ Κοσμίου πήρε δίκαια μια πολύ σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων.
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Γιώργος Δίγκας) : Μπουτσακτσή Εφτούν, Αθανασίου, Καπετάνος, Παναγιώτου Ρ., Ταμάμης, Ξενάκης, Μάναλης (46’ Νεαζή Αλή), Κυπιρτόγλου, Αμέτ Ερκάν (89’ Κωστελέτος), Γιαπρακτσής, Γκόγκος (59’ Ζαχαρόπουλος).

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σάκης Σκουλής) : Ποιμενίδης, Νταναδάς, Παππούς Α., Λεφής (79’ Παππούς Ν.), Παναγιώτου Μιχάλης, Ντεμερτσίδης, Χατζηπαπά, Αμοιρόπουλος, Δανίδης (89’ Καμμάς), Ντράτση (61’ Ξενοδοχίδης), Μαυρόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.