Παντελης Χαβιαρας: Ο προεδρος του Σωματειου Ψυκτικων Ροδοπης στο πλευρο του υποψηφιου Προεδρου Αντωνη Γραβανη

«Το επιμελητήριο θα πρέπει πρωτίστως να ακούσει τα προβλήματα των επαγγελματιών»

O κ. Παντελής Χαβιαράς, είναι πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Ροδόπης και Ξάνθης, μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, καθώς και μέλος τη Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδας. Ιδιότητες που συνεπάγονται με το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του για το νέο Δ.Σ. του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στο πλευρό του Αντώνη Γραβάνη, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη του εμπειρία σε συλλογικά όργανα και διεκδικήσεις για τον κλάδο των επαγγελματιών.
 
Ο κ.Χαβιαράς από το 2001 δραστηριοποιείται με την δική του επιχείρηση στον χώρο εγκαταστάσεων θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού, εντός και εκτός των ορίων του νομού Ροδόπης,  ενώ πριν από περίπου ενάμιση χρόνο πρωτοστάτησε με 24 ακόμα συναδέλφους του στην δημιουργία του Σωματείου Ψυκτικών Ροδόπης και Ξάνθης, αδειούχοι επαγγελματίες στο σύνολό τους, με τους οποίους όπως τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» δίνουν καθημερινά αγώνα, για να ανταπεξέλθουν σε μία δύσκολη αγορά αλλά και να πείσουν τον κόσμο να χρησιμοποιούν τους τεχνίτες του τόπου.
 
Άλλωστε η ανάδειξη των τεχνιτών σε οποιαδήποτε κλάδο, η γενικότερη ανάδειξη των επαγγελματιών του τόπου και τα ξεχωριστά μοναδικά χαρακτηριστικά καθενός, καθώς και η εξωστρέφεια αυτών, αποτελεί βασικό στόχο για τον οποίο έθεσε εαυτόν στην κρίση των επαγγελματιών της περιοχής. «Είμαστε άνθρωποι που επιλέξαμε να επιχειρούμε εδώ, στον τόπο μας, έχουμε ανθρώπους που δημιουργούν προϊόντα μοναδικά, που δεν υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα και προσπαθούμε καθημερινά με τις καλύτερες τιμές και υπηρεσίες να ανταπεξέλθουμε» τόνισε χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το σύνολο των επαγγελματιών και της τοπικής αγοράς να «αναδειχθεί η δυναμική μας μέσα από δράσεις. Ήρθε η ώρα να συνεννοηθούμε και όλοι μαζί συλλογικά να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση, να δούμε ποια είναι τα προβλήματα του τόπου και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτά. Όχι να λέμε πράγματα απλά για να λέμε».
 
Ο ίδιος θέτει την εξωστρέφεια των επαγγελματιών ως πρωταρχικό στόχο για την επόμενη μέρα των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι « το επιμελητήριο θα πρέπει πρωτίστως να ακούσει τα προβλήματα των επαγγελματιών». « Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε» συνέχισε ο ίδιος σημειώνοντας πως «την επόμενη μέρα οι 21 που θα εκλεγούν  -αν είμαι εγώ έχει καλώς, αν δεν είμαι εγώ πάλι εκεί θα είμαι να στηρίξω τον συνδυασμό μου- να μπορέσουν να κάνουν όλους τους επαγγελματίες να αισθάνονται το επιμελητήριο δικό τους».
 
Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου του, επικέντρωσε ως το μεγαλύτερο στους «πολυτεχνίτες» οι οποίοι όπως εξήγησε «κυκλοφορούν με ένα κασελάκι, δεν κόβουν αποδείξεις, δεν πληρώνουν ΕΦΚΑ, εφορεία, ΦΠΑ κ.ο.κ.» για να καταδείξει την αξία των αδειούχων τεχνιτών. «Θα πρέπει να δώσουμε το στίγμα ότι ο αδειούχος τεχνικός, σε όποιον κλάδο και αν ανήκει, πρέπει να προωθηθεί και να χαίρει της προτίμησης του Ροδοπίτη» τόνισε για να επισημάνει πως η ευρεία πλειοψηφία δεν είναι ενημερωμένη, με αποτέλεσμα να θέτει ως κεντρικό στόχο επίσης την ενημέρωση των πολιτών «ως προς το ποιοι είμαστε, τι υπηρεσίες προσφέρουμε και γιατί πρέπει να μας προτιμήσουν». 

«Δεν υπάρχουν κομματικοί συνδυασμοί σε αυτές τις εκλογές» 

Δίνοντας τη δική του απάντηση στην κριτική που ασκείται στο πλαίσιο του προεκλογικού διαστήματος στον συνδυασμό στον οποίο συμμετέχει ο κ. Χαβιαράς επισήμανε πως «το να προσάπτουμε ταμπέλες στους  54  υποψηφίους του συνδυασμού είναι μέγα λάθος» ξεκαθαρίζοντας πως « δεν υπάρχουν κομματικοί συνδυασμοί σε αυτές τις εκλογές». «Ο Αντώνης Γραβάνης στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στις δυνάμεις των 54 συνυποψήφιων του» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας πως « πολιτική είναι όλα στη ζωή μας. Το ζήτημα είναι τι είδους πολιτική επιλέγεις να κάνεις. Εμείς όταν μαζευτήκαμε με τον Αντώνη Γραβάνη το πρώτο πράγμα που συμφωνήσαμε είναι να μην υπάρχει κομματικό χρώμα σε όλα αυτά και αυτό ισχύει». 

«Την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί» 

Κλείνοντας ο ίδιος θέλησε να δώσει τα προσωπικά του συγχαρητήρια στους υποψηφίους και των δύο συνδυασμών, που «αποφάσισαν να εκτεθούν, να χάσουν χρόνο από τις δουλειές και τις οικογένειές μας» απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής στο σύνολο των επαγγελματιών της περιοχής. «Όποιος  συνδυασμός βγει , όποιος κι αν εκπροσωπήσει το επιμελητήριο πρέπει να έχει δυνατή συμμετοχή από πίσω, που σημαίνει όσο πιο πολύ έρθουν να ψηφίσουν τόσο το καλύτερο» τόνισε για να επισημάνει πως «θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.