Παντα μπροστα κοιτα η ΕΠΣ Θρακης

Την πίτα της, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γιώργου Γκιρτζίκη έκοψε η ΕΠΣ Θράκης, βραβεύοντας τους καλύτερους της προηγούμενης χρονιάς

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της ΕΠΣ Θράκης το βράδυ της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου, παρουσία σχεδόν όλων των ομάδων της περιοχής, των μελών του ΔΣ της αρμόδιας αρχής του ποδοσφαίρου της Ροδόπης, διαιτητές και επίσημους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Γκιρτζίκης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο Αντιδήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Χρήστος Μεραχτσάκης, αλλά και στελέχη Συνδέσμων γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι διακριθέντες στην περυσινή αγωνιστική περίοδο καθώς και πρόσωπα για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο.
 
Συγκεκριμένα βραβεία έλαβαν η Πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 Δόξα Προσκυνητών, η Πρωταθλήτρια ομάδα της Α2 Ηρακλής Σαπών, η Πρωταθλήτρια ομάδα της Β κατηγορίας ΣΦ Ένωση Ασωμάτων, η Πρωταθλήτρια ομάδα Παιδικού Δόξα Υφαντών (Ακαδημία ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Αγίων Θεοδώρων καθώς και η Κυπελλούχος ομάδα Δόξα Προσκυνητών.
 
Το Κύπελλο ήθους 2014-15, γιατί δεν πήρε καμία κόκκινη κάρτα παίχτης της στο προηγούμενο πρωτάθλημα, έλαβε ο Ηρακλής Σαπών.
 
Βραβεία έλαβαν και οι πρώτοι σκόρερ των τριών κατηγοριών, με τον κ. Χρήστο Βάσκο να λαμβάνει το βραβείο της Α1 έχοντας σκοράρει 16 φορές με την ομάδα της Δόξας Προσκυνητών, τον κ. Νικόλαο Νταναδά να λαμβάνει το βραβείο της Α2 έχοντας σκοράρει 36 φορές με την ομάδα ΑΟ Φαναρίου/ΑΟ Ν Καλλίστης, και τον κ.Αμέτ Σιαμπάν να λαμβάνει το βραβείο της Β κατηγορίας έχοντας σκοράρει 48 φορές με τον ΣΦ Ένωση Ασωμάτων.
 
Βραβεία απονεμήθηκαν και στις Ακαδημίες για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΣ Θράκης για την περίοδο 2014-15, με βραβεία να λαμβάνουν οι ΑΠΣ Πανθρακικός, Παναθηναϊκός Κομοτηνής, ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Ροδόπη 87 και ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Αγ. Θεοδώρων.
 
Βραβεία τιμής ένεκεν για τη συμμετοχή τους στην περιφερειακή ομάδα προεπιλογής παίδων με την οποία κατέκτησαν και το πρωτάθλημα Ελλάδος έλαβαν ο κ.Αχμέτ Σαμέτ της Ακαδημίας ΠΑΟΚ Κομοτηνής και ο κ.Κωνσταντίνος Τζαφάλιας της Ακαδημίας ΑΠΣ Πανθρακικός, ενώ τέλος για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο βραβεία δόθηκαν στους κ.κ. Απόστολο Ιωάννου, Μουμίν Ογλού Τζεμαλετίν, Αγγελική Καστρινάκη και Χαράλαμπο Παυλίδη.
 
Την πίτα έκοψε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων ο οποίος σημείωσε πως η δουλειά που κάνει η ΕΠΣ Θράκης είναι πολύ σπουδαία, κρατώντας τα παιδιά μακριά από τις εξαρτήσεις, βοηθώντας τους μέσα από το ποδόσφαιρο να κοινωνικοποιούνται, να συνεργάζονται, να βγαίνουν από τον εαυτό τους και να σκοράρουν τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και στη ζωή. «Καθοδηγείτε νέους και νέες ψυχές, και τους διδάσκετε και πρέπει να τους διδάσκετε με τη σοβαρότητά σας, το ήθος σας, το ύφος σας και να τους μεταλαμπαδεύετε την αγάπη που έχετε για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό» υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά. 

Μάνος Γαβριηλίδης «Όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα ώστε να ξημερώσει ένα ελπιδοφόρο αύριο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης ευχαρίστησε τις διοικήσεις των σωματείων, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές καθώς και τους συνεργάτες του που σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε στην πατρίδα μας στηρίζουν με τις προσπάθειές τους το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό που αποτελεί τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Ο κ. Γαβριηλίδης δεσμεύτηκε ότι η ΕΠΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την περεταίρω βελτίωση των πρωταθλημάτων υποδομών και παράλληλα θα είναι αμείλικτοι στα κρούσματα βίας που διώχνουν τα παιδιά από τα γήπεδα.
 
Θα συνεχίσει δε να επιδιώκει την ενασχόληση των μικρών παιδιών με το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα-παιχνίδι με απίθανες εναλλαγές συναισθημάτων, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση και την ανάδειξη των αυριανών ποδοσφαιριστών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα, τη σωματική ανάπτυξη και τη σωστή συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.
 
Κλείνοντας ο κ. Γαβριηλίδης αναφέρθηκε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το τοπικό ποδόσφαιρο, την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του δεύτερου Γηπέδου της ΕΠΣ, ενός έργου που θεωρεί πως θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου.
 
Ευχαρίστησε δε τους τοπικούς παράγοντες για την στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί στο έργο τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, «όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα ώστε να ξημερώσει ένα ελπιδοφόρο αύριο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο». 

Γιώργος Γκιρτζίκης «Είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους των Ενώσεων»

Την υπόσχεση που είχε δώσει πριν περίπου ένα χρόνο, όταν είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, να βρίσκεται δίπλα στις Ενώσεις, υπενθύμισε στο κοινό ο κ. Γιώργος Γκιρτζίκης, σημειώνοντας πως δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση της ΕΠΣ Θράκης που είναι δίπλα στο σπίτι του.
 
Ο ίδιος σημείωσε πως είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους των ενώσεων, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό το άθλημα, και βλέπει μετά λύπης του αυτοί οι άνθρωποι να χαρακτηρίζονται υποτιμητικά και συλλήβδην «Βλαχοπρόεδροι» και να τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί με απίστευτες κατηγορίες.
 
«Ο στόχος είναι να φύγουμε εμείς και να έρθουν στη θέση μας κάποιοι άλλοι, που δεν θα προέρχονται από τις Ενώσεις. Δεν ξέρω ποια εμπειρία μπορούν να έχουν από τη διοίκηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου».
 
Η ΕΠΟ συνεχίζει παρόλα αυτά να κοιτά μπροστά, και να προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια και έχουν επηρεάσει το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, όπως σημείωσε κλείνοντας ο κ. Γκιρτζίκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.