Πανστρατια εναντια στους πολεμους θελει η Επιτροπη Ειρηνης Ροδοπης

Μήνυμα για την ειρήνη των λαών από την Επιτροπή - Βράβευσε παιδιά για τις ζωγραφιές και τα ποιήματα που έγραψαν με θέμα την ειρήνη

«Φωνάζουμε σε όλους αντιστάσου, μην ολιγωρείς, μην ρωτάς για ποιόν χτυπά η καμπάνα, χτυπά για σένα» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη κ. Νίκος Ζώκας κατά την εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και οι κίνδυνοι για τους λαούς της περιοχής μας. Η θέση της Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαΐου στην Κομοτηνή.
 
Και αυτό γιατί όταν η καμπάνα χτυπά για τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, της Κύπρου και της Ουκρανίας είναι σαν να χτυπά για το δικό μας λαό, για αυτό πρέπει να υπάρχει πανστρατιά τόσο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται, όσο και στην ιμπεριαλιστική ειρήνη που επιβάλλουν τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους υπηρέτες.
 

Η εκδήλωση, όπως και οι ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Ζώκας, γίνονται την ώρα που ο ήχος από τα τύμπανα του πολέμου γίνεται ολοένα και πιο δυνατός, για αυτό και δηλώνουν πως είναι ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών, όπως τους χαρακτήρισε, οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και στις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας και συμμετοχή στο πλιάτσικο που γίνεται εις βάρος των λαών, επιδιώξεις που πρόθυμα υπηρετούνται από τις κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα του αστικού τόξου.
 
Για αυτό τόνισε πως χρειάζεται πανστρατιά απέναντι σε ένα σύστημα που σκορπίζει τον πόλεμο και τον όλεθρο, όπου μια χούφτα εκμεταλλευτές έχουν όσα έχουν όλοι οι λαοί μαζί, και «σταυρώνει καθημερινά τους εργαζόμενους για να βγάζουν ολοένα και περισσότερο οι δυνάστες τους» με τα βάσανα των λαών να σταματούν μόνο όταν σταματήσει το σύστημα της εκμετάλλευσης.
 

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα τα παιδιά που πήραν μέρος στις «πρωτοβουλίες δράσης» που οργάνωσε η  Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με  φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Τα παιδιά, με τις ζωγραφιές και τα ποιήματά τους, έδωσαν τη δική τους προσέγγιση στο θέμα της Ειρήνης, αλλά και στην ανάγκη να αγκαλιάσουμε τα θύματα των πολέμων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.