Πανω απο 8.000 διορθωσεις τετραγωνικων ακινητων στο Δημο Κομοτηνης

Παρατάθηκε η προθεσμία για τη δήλωση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Ακόμα μια ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στους δήμους με βάση τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9) που έχουν υποβάλει στην ΑΑΔΕ χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, παρατείνοντας για ένα μήνα την προθεσμία που έληγε στις 31 Αυγούστου.

Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αλλαγές αυτές μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την τρίτη παράταση που παίρνει το μέτρο, μετά τις παρατάσεις που δόθηκαν Μάρτιο και Ιούνιο λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, ως τώρα 1.650.000 πολίτες διόρθωσαν τα τ.μ. στις ιδιοκτησίες τους. Έχουν εμφανιστεί με αυτό τον τρόπο 35 εκ. τ.μ.

Να σημειωθεί πως το υπουργείο καθυστέρησε μέχρι την τελευταία στιγμή να ανακοινώσει την παράταση, κάτι που εκτιμάται πως έγινε ώστε να πιεστούν οι πολίτες και να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να έγινε και στο Δήμο Κομοτηνής, όπου συνολικά έγιναν, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, πάνω από 8.000 δηλώσεις για αλλαγή τετραγωνικών.

Έτσι στις 12 το μεσημέρι είχαν γίνει 7.615 δηλώσεις ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής, ενώ περίπου 500 έγιναν έγγραφα κατευθείαν στο Δήμο.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι πάνω από τις μισές από τις ηλεκτρονικές δηλώσεις, έγιναν την εβδομάδα πριν την λήξη της προθεσμίας.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως το μεγαλύτερο θέμα με τα αδήλωτα τετραγωνικά δημιουργήθηκε με τα τακτοποιημένα ή υπό τακτοποίηση αυθαίρετα ή τους ημιυπαίθριους χώρους, που συχνά χρειάζονται μεγαλύτερη διαδικασία για την ολοκλήρωσή τους, ώστε να μπορέσουν και να δηλωθούν. Για αυτό άλλωστε ήδη πριν δοθεί η παράταση, όσες κατοικίες βρισκόταν υπό τακτοποίηση στις 31 Αυγούστου, είχαν περιθώριο ακόμα ένα μήνα να δηλωθούν από τους ιδιοκτήτες τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.