Πανηγυρικος Εσπερινος στον ναο του Αγιου Ευγενιου στα Πετρωτα

Παρουσία εκπροσώπων ποντιακών σωματείων και πλήθους προσκυνητών

Το απόγευμα της Κυριακής, 25ης Ιουνίου, τελέσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ευγενίου Νέας Ρωμανίας Πετρωτών η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού επί τοις γενεθλίοις του Αγίου Ευγενίου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.
 

Στην ακολουθία συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαππών, ο Πρόεδρος και Μέλη του Συνδέσμου Ποντίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πλήθος προσκυνητών από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., καθώς και από την Κεντρική Μακεδονία.
 

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου, στην Τραπεζούντα που ανέδειξε πλήθος Αγίων και Ηρώων της πίστεως, καθώς και στο μαρτύριο του αίματος και της συνειδήσεως, ενώ κατακλείοντας προσκάλεσε τους παρισταμένους να μιμηθούν το παράδειγμα του Αγίου Ευγενίου, «τον οποίον ο Θεός ετίμησε ιδιαιτέρως, αφού εκτός από το μαρτύριό του πανηγυρίζουμε κατά βούληση του Αγίου σε εμφανίσεις του καθ’ ύπαρ και κατ’ όναρ σε διαφορετικά πρόσωπα τη μνήμη του γενεθλίου του».Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.