Πανηγυρικη συνεδριαση του ΔΟΝΑ Κομοτηνης

Η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με την ευκαιρία της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Κομοτηνή προηγήθηκε της συνεδρίασης του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και περιελάμβανε και την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2005.

Τα 8 παιδιά που βραβεύτηκαν είναι οι: Ευανθία Κωνσταντινίδου, Ελένη και Αναστασία Τζιγερτζή, Παναγιώτης Βαλασίδης, Χρήστος Πυλιανίδης, Αθανάσιος Βαλασίδης, Ηλίας Φωτιάδης και Κώστας Κωνσταντινίδης.

Έγινε, επίσης ένας απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, στον οποίο συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος του ΔΟΝΑ Κυριάκος Ταξιλδάρης με την αφορμή της βράβευσης των μαθητών και την κοπή της βασιλόπιτας αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Οργανισμού για το 2004, δίνοντας έμφαση στην εύρυθμη λειτουργία των προγραμμάτων. «Είχαμε 142 τμήματα και ασκήθηκαν περίπου 2.000 άτομα στα προγράμματά μας. Θα επιθυμούσαμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό αν είναι δυνατόν.

Η δημοτική αρχή όμως δεν επιθυμεί να έχουν υψηλή οικονομική συνδρομή οι συμμετέχοντες – δημότες παρά μόνο ένα δικαίωμα εγγραφής, αν και είναι υπό συζήτηση γιατί πολλοί θεωρούν ότι μια μικρή συμμετοχή δίνει άλλο νόημα και είναι καιρός ν’ αρχίσει να συμμετέχει ο έλληνας μ’ ένα μικρό ποσό.

Τα χρήματα που απαιτούνται επομένως είναι πάρα πολλά.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε το Νοέμβρη και παρουσιάζεται στους συμμετέχοντες μια αύξηση της τάξης του 10%, αν και υπήρξαν κάποια προβλήματα, όπως για παράδειγμα αυτά που έχουν να κάνουν με τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου στην πανεπιστημιούπολη.

Τα οικονομικά προβλήματα του πανεπιστημίου μάς υποχρέωσαν να συμπτυχθούμε μέσα στην πόλη της Κομοτηνής στην περίπτωση του κολυμβητηρίου».

Το «φέσι» από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Ο κ. Ταξιλδάρης επαναλαμβάνει τις μακρόχρονες καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν τη Γ.Γ. Αθλητισμού στις πληρωμές των οργανισμών και ενημερώνει ότι δόθηκε πρόσφατα το 50% από τα χρήματα της περσινής περιόδου (2003 – 2004), ενώ έχουν να λαμβάνουν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα χρήματα τριών περιόδων (2000-1, 2001-2, 2002-3), καθώς και την προκαταβολή της περιόδου 2004 –5, ποσό που ξεπερνά συνολικά τα 50 εκατ. δρ. Τα έξοδα, επομένως, λειτουργίας των προγραμμάτων επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου Κομοτηνής. «Ίσως είμαστε από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που ξεπληρώσαμε την προηγούμενη χρονιά. Με τα χρήματα που πήραμε τώρα ξεπληρώνουμε τους γυμναστές για την περασμένη χρονιά. Τους χρωστάμε το διάστημα Νοέμβρης – Δεκέμβρης του 2004.

Θα συνεχίσουμε μ’ αυτούς τους καλούς ρυθμούς γιατί ο δήμαρχός μας βρίσκει τη δυνατότητα, παρόλο που ξέρουμε πως δεν είναι πλούσιος, έχει όμως καλή οικονομική διαχείριση με αποτέλεσμα ο αθλητισμός να λαμβάνει το μερίδιο που του αντιστοιχεί».

Ο πρόεδρος του ΔΟΝΑ αναφέρεται στις παρεμβάσεις που έγιναν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, αλλά και στο ρόλο του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2004». «Σταμάτησε το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004» κι αυτό ήταν καθοριστικό ώστε να μην έχουμε νέο τάπητα στο δημοτικό στάδιο κι ο Πανθρακικός να μην αγωνίζεται αυτή τη στιγμή σ’ ένα χλωροτάπητα ανάλογο με τις δυνατότητές του.

Εάν δεν τρέξει το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004»,στον προϋπολογισμό του δήμου έχει συμπεριληφθεί ένα ποσό γύρω στις 300.000 ευρώ για να φτιάξουμε ένα νέο τάπητα, ώστε την καινούρια χρονιά να παίζουν οι ποδοσφαιριστές μας σ’ ένα καλό τερέν.

Στο γήπεδο έχουν γίνει μικρές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τις βαφές, τις τουαλέτες, τα αποδυτήρια, τα οποία θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

Παρεμβάσεις έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, όπως και στο δημοτικό κολυμβητήριο, παράλληλα με την ανακατασκευή του που κόστισε 100 εκατ. δρχ. κι έγινε από το «ΕΛΛΑΔΑ 2004».

Μας αναλογεί κι ένα σημαντικό κομμάτι συμμετοχής στη στήριξη των συλλόγων της περιοχής. Οργανώσαμε τουρνουά προετοιμασίας κι όλα αυτά από το κονδύλι του οργανισμού. Ο ΔΟΝΑ εδώ και δύο μήνες έχει ενσωματώσει το ΔΑΚ, δηλαδή τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και των οικισμών, καθώς και το κέντρο νεότητας.

Έχουμε γίνει ένας μεγάλος οργανισμός και είμαστε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Συμμετέχουν επίσης δύο στελέχη που προήλθαν από το ΔΑΚ. Ευελπιστούμε ότι μέσα στη χρονιά θα ολοκληρωθεί το πολύκεντρο απέναντι από το ξενοδοχείο Ανατόλια, για να εγκατασταθούμε εκεί, όπου θα μπορέσουμε να οργανώσουμε και μία αίθουσα γυμναστικής για τις ευπαθείς ομάδες. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε με πολύ μοντέρνα πρότυπα».

Οικισμοί

Τα προγράμματα του ΔΟΝΑ τρέχουν και στους οικισμούς του δήμου Κομοτηνής.

Ο κ. Ταξιλδάρης υπενθυμίζει ότι θα είναι κοντά στις πρωτοβουλίες των οικισμών.

«Στον κάθε οικισμό, ανάλογα με το πρόγραμμα που μπορεί να εκπονήσει για τη γυναίκα, το παιδί, τον εργαζόμενο, δηλώνουμε έτοιμοι κι από τη στιγμή που μπορούν να συγκεντρωθούν άτομα και να υπάρξει έστω και ένας μικρός χώρος μπορούμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα. Είναι βέβαια πολλοί αυτοί που έρχονται στα ειδικά προγράμματα που τρέχουν στην πόλη, όπως είναι το μπάντμιντον ή η ενόργανη γυμναστική.

Σε πολλά από αυτά τα προγράμματα παρατηρείται μεγάλη αύξηση του αριθμού των παιδιών που συμμετέχουν».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.