Πανηγυρικη επαναλειτουργια του Μεγαρου Κομοτηνης

Άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από χρόνια το Μέγαρο με μια συναυλία από την Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τις πύλες του μετά από χρόνια άνοιξε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, υποδεχόμενο το κοινό για μια μοναδική παράσταση με τίτλο «Πρωτοχρονιά στο Μέγαρο» από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής  Θεσσαλονίκης «MOYSA».
 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου, περιλάμβανε τόσο κλασικά έργα, όσο και εορταστικές συνθέσεις και τραγούδια όπως το Last Christmas του George Michael, με τον  Θοδωρή Βουτσικάκη στο τραγούδι, τον Παναγιώτη Κοντούρη στο Electon και τον  Θοδωρή Παπαδημητρίου στη Μουσική Διεύθυνση.
 

Στο Φουαγιέ του Μεγάρου, εν είδει καλωσορίσματος, βρίσκονταν η χορωδία του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, με τα χριστουγεννιάτικά τραγούδια της, ενώ ο χώρος ήταν στολισμένος από έργα των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».
 

Η εκδήλωση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, τόνισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, μετά από ένα μεγάλο διάστημα μιας και το αυστηρό πλαίσιο και η γραφειοκρατία για την συντήρηση του Μεγάρου καθυστέρησε την όλη προσπάθεια.
 

Τελικά όμως, και με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο, για τη συντήρηση και λειτουργία του Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε η συντήρηση, και πλέον με το άνοιγμα, στόχος τους είναι να παραμείνει ανοιχτό για τους πολίτες, να φιλοξενείς τις εκδηλώσεις, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην καλλιτεχνική και πνευματική ζωή της Περιφέρειας και της περιοχής.
 

Για αυτό και για να γίνει το Μέγαρο βιώσιμο, η περιφερειακή αρχή έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο για όλα τα ζητήματα του Μεγάρου, το οποίο θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.