Πανηγυρικη αυλαια για τον «αργοπορημενο» Αη Βασιλη του 2014

Το βράδυ της Κυριακής στην Πολιτιστική Κίνηση έπεσε πανηγυρικά η αυλαία της φετινής δράσης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα». Επρόκειτο για τη δεύτερη συνεχή χρονιά, που ο «αργοπορημένος» Αη Βασίλης «αναστάτωσε» επί μία εβδομάδα την Κομοτηνή, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης των κατοίκων της. Τους χρωματιστούς σάκους του ανέλαβαν να γεμίσουν με τρόφιμα 23 σύλλογοι και 20 καταστήματα που για τον συγκεκριμένο σκοπό κινητοποίησαν τα μέλη, τους φίλους, του θαμώνες τους κι ευρύτερα το κοινό της Κομοτηνής. Το αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης ήταν να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες προϊόντων, οι οποίες θα αποδοθούν για τη στήριξη των άπορων οικογενειών της περιοχή μας. Τα ακριβή μεγέθη των ποσότητες τροφίμων που συγκεντρώθηκαν δεν έγιναν γνωστά στην καταληκτήρια εκδήλωση της Κυριακής, καθώς ορισμένες ομάδες που υποστήριξαν τη δράση ζήτησαν και πήραν παράταση μέχρι αύριο, Τετάρτη, ώστε να παραδώσουν τους σάκους τους.

Εντούτοις, η τυπική ολοκλήρωση της δράσης προέβλεπε την απονομή επαίνων σε όσους συμμετείχαν, καθώς επίσης τη βράβευση της πιο παραγωγικής ομάδας, εκείνης δηλαδή που κατάφερε να γεμίσει τους περισσότερους σάκους του Αη Βασίλη. Την τιμητική αυτή διάκριση κατέκτησε η πορτοκαλί ομάδα, αποτελούμενη από τη Λέσχη LIONS «Ορφέας», τους LEO «Θράξιππος» και την καφετέρια El Clasico, που η παραγωγικότητά τους σε αλληλεγγύη και προσφορά μεταφράστηκε σε 24 «φουσκωμένους» σάκους.

 

Το δεύτερο βραβείο-έκπληξη στους On Bikes, τη Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής και το καφέ «Αλλόκοτο»

Κι αν πολλοί πίστευαν ότι ο «αργοπορημένος» Αη Βασίλης θα επιβράβευε μόνο μια ομάδα από αυτές που έλαβαν μέρος στη δράση του, οι διοργανωτές φέτος είχαν διαφορετική άποψη. Δεν ήταν τυχαία η έκκλησή που είχαν κάνει για να δοθεί προτεραιότητα σε λάδι, γάλα, βρεφικές πάνες και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που είναι πολύτιμα για τις άπορες οικογένειες. Σκοπός ήταν να ξεφύγουμε από τη λογική της αθρόας συγκέντρωσης ζυμαρικών, οσπρίων κ.λπ., κάτι που χαρακτήρισε τη δράση της περσινής χρονιάς. Μεγαλύτερη λοιπόν επιτυχία στον τομέα αυτό γνώρισε η προσπάθεια των On Bikes, της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής και του καφέ «Αλλόκοτο», στους σάκους των οποίων διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη αναλογία ειδών προτεραιότητας σε σχέση με τον συνολικό όγκο των τροφίμων που συγκέντρωσαν. Δίκαια λοιπόν παρέλαβαν το δεύτερο βραβείο της φετινής διοργάνωσης, βραβείο με ιδιαίτερο συμβολισμό, που καταδεικνύει την ειδική στόχευση της όλης προσπάθειας.

Η Άρτεμις Τσολάκη, μια από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης της δράσης στην πόλη μας, εκτός από την ικανοποίησή της για την αυξημένη συμμετοχή συλλόγων, ομάδων, καταστημάτων και επιχειρήσεων στη φετινή γιορτή του «αργοπορημένου» Αη Βασίλη, εξέφρασε επίσης τη χαρά της ότι η στροφή σε αγαθά πρώτης προτεραιότητας για τις άπορες οικογένειες άρχιζε ήδη να γίνεται ορατή. «Δεν είχαμε αυτή την απίστευτη ποσότητα ζυμαρικών και οσπρίων που είχαμε πέρυσι», σημείωσε, «επομένως μπορεί να φαίνεται ότι είχαμε λίγο μικρότερο όγκο, αλλά είναι πολύ μεγάλη η αξία».

Την Τετάρτη ο τελικός απολογισμός

Να σημειωθεί ότι ο τελικός απολογισμός της δράσης και η γνωστοποίηση των ποσοτήτων τροφίμων που συγκεντρώθηκαν θα γίνουν μετά το πέρας της τριήμερης προθεσμίας που δόθηκε και ακολούθως τα τρόφιμα θα παραδοθούν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής, για να διανεμηθούν στους απόρους.

Εκδήλωση πλαισιωμένη από θέατρο και μουσική

Την εκδήλωση της Κυριακής άνοιξε το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, παρουσιάζοντας στη σκηνή της Πολιτιστική Κίνησης το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η φαλακρή τραγουδίστρια», ενώ η όμορφη βραδιά έκλεισε μουσικά, με τη συντροφιά του Σάκη Βαργεμτζίδη, της Έλλης Μακρίδη και του Γιώργου Κούτσικα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.